Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons piektdien sasniedza ātrākos apļa laikus attiecīgi pirmajā un otrajā treniņu sesijā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta ceturtā posma – Spānijas "Grand Prix".

Pirmajā treniņu sesijā savā labākajā "lidojošajā aplī" soms Botass trasi izbrauca vienā minūtē un 18,504 sekundēs, kas bija par 0,033 sekundēm ātrāk nekā tuvākajam sekotājam Maksam Verstapenam no Nīderlandes ("Red Bull").

Hamiltons savam komandas biedram zaudēja 0,123 sekundes un bija trešais, bet aiz viņa finišēja labi sezonu iesākušais "McLaren" pilots Lendo Noriss no Lielbritānijas. Nākamās divas pozīcijas ieņēma "Ferrari" pārstāvji Šarls Leklērs no Monako un spānis Karloss Sainss.

Savā pirmajā "lidojošajā aplī" ārpus trases izbrauca "Haas" braucējs Ņikita Mazepins no Krievijas, bet, tuvojoties pirmās treniņu sesijas beigām, to pašu izdarīja "Aston Martin" rezerves braucējs polis Roberts Kubica. Mazepins grants segumu pameta paša spēkiem, bet Kubicas auto nācās evakuēt, kā rezultātā uz brīdi trasē tika izkārti sarkanie karogi.

Otrajā treniņu sesijā ātrākais bija Hamiltons, kurš trasi labākajā mēģinājumā izbrauca vienā minūtē un 18,170 sekundēs. Botass viņam zaudēja 0,139 sekundes.

Hamiltonam sestdien ir iespēja izcīnīt karjeras 100. "pole position".

Šosezon labāko sniegumu treniņbraucienos nodemonstrēja Leklērs, kuram trešā vieta, francūzis Estebans Okons ("Alpine") bija ceturtais, bet piekto pozīciju ieņēma viņa komandas biedrs spānis Fernando Alonso, kurš šogad atgriezies F-1 seriālā.

Verstapenam otrajā treniņu sesijā neizdevās uzrādīt labu apļa laiku, kā rezultātā nācās samierināties vien ar devīto pozīciju. Komandas biedrs meksikānis Serhio Peress bija desmitais.

Sestdien paredzēta pēdējā jeb trešās treniņu sesija un kvalifikācija, bet svētdien notiks Lielās balvas izcīņa.

Pēc trim posmiem kopvērtējuma līderis ar 69 punktiem ir Hamiltons, Verstapenam 61 punkts, bet Noriss seko ar 37 punktiem. Botass ar 32 punktiem ir ceturtais, bet vadošo piecinieku ar 28 punktiem noslēdz Leklērs.

Pirmajā posmā Bahreinā uzvarēja Hamiltons, bet otrajā posmā Itālijā Verstapens viņam revanšējās. Iepriekšējā posmā Portugālē vēl vienu uzvaru izcīnīja Hamiltons.

2020. gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš tas izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!