Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Mercedes" pilots Valteri Botass un "Red Bull" braucējs Makss Verstapens piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta septītā posma - Francijas "Grand Prix" - pirmajās divās treniņbraucienu sesijās.

Botass pirmajā sesijā Pola Rikāra vārdā nosauktās trases apli veica vienā minūtē un 33,448 sekundēs. Viņa komandas biedrs Lūiss Hamiltons bija 0,335 sekundes lēnāks, Verstapens zaudēja 0,432 sekundes, bet otram "Red Bull" braucējam Serhio Peresam bija 0,745 sekunžu deficīts pret Botasu.

Otrajā sesijā ātrākais ar vienā minūtē un 32,872 sekundēs veiktu apli bija Verstapens. Nieka astoņas sekundes tūkstošdaļas lēnāks bija Botass.

Hamiltons no Verstapena atpalika 0,253 sekundes, bet ceturtais ātrākais ar 0,468 sekunžu deficītu bija Fernando Alonso ("Alpine Renault").

Sestdien notiks vēl viena treniņbraucienu sesija un kvalifikācija, bet Francijas Lielās balvas izcīņa norisināsies svētdien.

Pēc sešiem posmiem F-1 kopvērtējumā līderis ar 105 punktiem ir Verstapens, par četriem mazāk iekrājis Hamiltons, bet trešais ar 69 punktiem ir Peress.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandasbiedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!