Foto: Baumanis Motorsport Photography

Ar starta kārtības izlozi piektdien pievakarē Francijā sākās pasaules rallijkrosa čempionāta astotais posms, kur Latviju šajās sacensībās pārstāvēs trīs rallijkrosa braucēji - pasaules čempionātā "Supercar" klasē startējošie Jānis Baumanis un Reinis Nitišs, kā arī Eiropas čempionāta dalībnieks S1600 klasē - Artis Baumanis, portālu "Delfi" informēja "Baumanis Motorsport" Preses dienests.

Sacensības nelielā Lohīkas ciema rallijkrosa trasē būs īpašas. Pirmkārt jau tādēļ, ka aprit tieši 40 gadi, kopš francūži tika iepazīstināti ar rallijkrosu. Un otrkārt - ierasts, ka Lohīkā ierodas rekorddaudz rallijkrosa fanu. Tāpēc ir liela varbūtība, ka arī šogad sacensībām klātienē līdzi sekos 70 tūkstoši skatītāju, uzsver "Baumanis Motorsport" Preses dienests.

Pie tam jāteic, ka ievērojams ir ne tikai fanu, bet arī dalībnieku skaits. Tā, piemēram, pasaules čempionāta "Supercar" klasē vien pirmajā kvalifikācijā uz starta stāsies 31 mašīna. Vienu no "World RX Team Austria" būvētajiem "Ford Fiesta WRX" vadīs Jānis Baumanis, bet "all-inkl.com Muennich Motorsport" sagatavoto "Seat Ibiza WRX" vēl pēdējo reizi pilotēs Reinis Nitišs. Eiropas čempionāta "S1600" klasē dalībnieku tikmēr būs 27, tostarp Artis Baumanis pie "SET Promotion" komandas "Renault Twingo" stūres.

Latvijas labāko rallijkrosa braucēju un viņu tehnikas spējas Lohīkas trasē ieskicēs jau sestdien plkst.11:30 pēc Latvijas laika paredzētie brīvie treniņbraucieni. Bet tiem plkst.15 un 17 sekos pirmie divi kvalifikācijas braucieni. Kārtējais pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta posms noslēgsies svētdien, kad būs aizvadīti atlikušie divi kvalifikācijas braucieni, abi pusfināli un fināls.

"Pēc iepriekšējā Kanādas posma mašīna ir labā stāvoklī. Šajā laikā tā ir pilnā mērā atjaunota un visam vajadzētu būt kārtībā. Nekādu testus starplaikā neesam aizvadījuši un braukšanas pieredze kopš augusta sākuma nav kāpināta, tādēļ jau sestdien no rīta jādodas uz treniņbraucieniem un jāsāk ar braukšanas sajūtu atgūšanu, lai trasē tiktu pie nepieciešamā ritma. Jāpierod arī pie trases, jo ar Supercar mašīnu šeit nav braukts un ātrums te ir pavisam cits. Trajektorijas varbūt ir līdzīgas, tomēr braukšana atšķirsies diezgan krasi no priekšpiedziņas mašīnas. Bet to jau redzēsim rīt, kad 10:30 pēc vietējā laika sāksies brīvie treniņbraucieni," - tā Jānis Baumanis.

"Kvalifikācijas pirmais brauciens man kopā ar Robinu Larsonu, Matiasu Ekstrēmu, Niklasu Gronholmu un Topi Heikinenu. Šajā trasē ir ļoti grūti paredzēt, kāda situācija var izveidoties startā un pēc tam pirmajā pagriezienā. Trase ir ļoti ātra un jābrauc šeit bez kļūdām, tad arī rezultāts var būt tīri labs. Labi, ka man izlozēts viens no pēdējiem braucieniem. Tā varētu būt zināmā mērā priekšrocība, jo trase jau būs patīrīta, būs mazāk putekļu un attiecīgi mazāk slīdēs," gatavojoties pirmajiem braucieniem stāsta Jānis Baumanis.

"Kopš iepriekšējām sacensībām Zviedrijā ir pagājuši divi mēneši, bet laiks paskrēja ļoti ātri un domāju, ka esmu gatavs. Pirms divām dienām aizvadīju testu sesijas tepat Francijā un braukšanas sajūtas ir atgriezušās. Atmosfēra šeit ir lieliska, jo jau šodien notikušo braucēju parādi vēroja tūkstoši. Šodien bija arī starta kārtības izloze, pēc kuras pirmajā kvalifikācijas braucienā man jāstartē kopā ar francūzi Maksimilienu Eveno, kurš ir ļoti ātrs, igauni Janno Liguru, ungāru Kristiānu Žābo un manu komandas biedru, krievu Timuru Šigabutdinovu. Izskatās, ka brauciens būs ātrs un ļoti interesants, tā kā atliek vien dot virsū," saka Artis Baumanis.

Pēc 2016. gada pasaules čempionātā aizvadītiem septiņiem posmiem Jānis Baumanis sezonas kopvērtējumā ieņem 10. pozīciju, bet Reinis Nitišs patlaban atrodas 14. vietā. Artis Baumanis Eiropas čempionāta kopvērtējumā tikmēr ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!