Foto: AP/Scanpix

Par pasaules čempionāta motošosejā sezonas 11.posma - Čehijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensību uzvarētāju prestižākajā "MotoGP" klasē sestdien kļuva brits Kals Krutčlovs no "Monster Yamaha" komandas.

Pašlaik 27 gadus vecais Krutčlovs tādejādi negaidīti tika pie savā otrā "pole position" šosezon.

Britu braucējs uzstādīja jaunu trases rekordu (minūte un 55,527 sekundes), otrajā vietā atstājot vēl vienu pārsteigumu sagādājušo spāni Alvaro Bautistu no "Honda Gresini" komandas.

Trešajā vietā šoreiz ierindojās spānis Marks Markess no "Repsol Honda" komandas, kurš, būdams klases debitants, ir pašreizējais kopvērtējuma līderis, savukārt nākamās divas pozīcijas ieņēma attiecīgi spānis Danijs Pedrosa ("Repsol Honda") un vēl viens šīs valsts pārstāvis, pagājušās sezonas pasaules čempions Horhe Lorenso ("Yamaha Factory").

Čehijas "Grand Prix" izcīņa norisināsies svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc desmit sacīkstēm Markess ir pirmais ar 188 punktiem, bet 21 punktu viņam zaudē Pedrosa. Savukārt Lorenso ir trešais ar 153 punktiem.

Šosezon "MotoGP" klasē paredzētas 18 sacīkstes, no kurām pēdējās novembrī notiks Spānijā.

Pēc pagājušās sezonas karjeru noslēdza divkārtējais pasaules čempions Keisijs Stouners no Austrālijas, tikmēr Lorenso pērn kļuva par divkārtēju pasaules čempionu. Pirmoreiz viņš titulu izcīnīja 2010.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!