Foto: AFP/Scanpix

Britu autosportists Kriss Mīke, kurš startē ar "Citroen C3" automašīnu, nostiprinājis līderpozīciju pēc pasaules rallija čempionāta (WRC) trešā etapa, kas risinās Meksikā, sestdienas sacensībām.

Mīke, kurš tiecas pēc ceturtās uzvaras karjerā, riskēja un nolēma nemainīt riepas, neskatoties uz lietus prognozēm, tomēr sinoptiķi bija kļūdījušies, līdz ar to viņš tagad jau par 30,9 sekundēm apsteidz četrkārtējo pasaules čempionu Sebastjanu Ožjērs no Francijas, kurš startē ar "Ford Fiesta" braucamo.

Trešais joprojām ir beļģis Tjerī Nevils ar "Hyundai i20" mašīnu, tomēr viņš līderim jau zaudē minūti un 10,5 sekundes, bet vēl par minūti atpaliek igaunis Ots Tanaks ("Ford Fiesta").

Svētdien atlicis aizvadīt vairs tikai divus ātrumposmus, kas būs 32,96 un 21,94 kilometrus gari.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar 48 punktiem ir soms Jari Mati Latvala ("Toyota Yaris"), kurš pašlaik Meksikā atrodas vien sestajā pozīcijā, bet Ožjērs un Tanaks seko ar attiecīgi 44 un 43 punktiem.

Pērn ceturto gadu pēc kārtas par pasaules čempionu kļuva Ožjērs, kurš pārstāvēja "Volkswagen" komandu, taču pēc tam, kad Vācijas vienība paziņoja par nestartēšanu šī gada čempionātā, francūzis pārgāja uz "M-Sport Ford" komandu.

Šosezon pasaules čempionātā ir plānoti 13 posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!