Foto: No K.Calko personīgā arhīva
Ar izcīnītu trešo vietu LMP3 klasē četru stundu izturības sacīkstes Francijā noslēdzis Konstantīns Calko. Viņa pārstāvētā "SVK by Speed Factory" komanda bija tuvu otrajai vietai, tāpēc ar šo rezultātu sportists no Latvijas nav gluži apmierināts.

"SVK by Speed Factory" komandai Eiropas Lemānas čempionāta (ELMS) ceturtajā posmā Pola Rikāra vārdā nosauktajā trasē bija jauns sastāvs, jo līdzās Konstantīnam Calko un lietuvietim Dainim Matijošaitim startēja holandietis Mirko van Ūstrums. Viņiem izdevās gūt trešo vietu LMP3 klasē, kamēr uzvarēja "Team LNT" ar riteņbraukšanas leģendu Krisu Hoju un Čarliju Robertsonu, kuri vienu posmu pirms sezonas beigām līdz ar to kļuvuši par 2015. gada ELMS čempioniem.

"Treniņbraucienos gāja ļoti smagi, jo bija slikti laikapstākļi un katram no mums bija jāmācās braukt stiprā vējā," stāsta Konstantīns Calko. "Reizē bija jāmeklē optimālie regulējumi, taču vējš tam pamatīgi traucēja, jo brīžiem sasniedza pat 60-70 km/h. Svētdien no rīta bija kvalifikācija un vēja vairs nebija, tomēr kaut kā nesanāca pietuvoties abiem pretiniekiem no LNT komandas. Biju aizmirsis, ka bezvējā jāmaina bremzēšanas punkti, tāpēc no pirmās vietas ieguvējiem atpaliku 1 sekundi.

"Gonkā" jau bija mazliet labāk. Startēju es un uzreiz sāku cīņu ar GTE klases mašīnām. Jau pēc aptuveni deviņiem apļiem biju apdzinis visus GTE braucējus un sāku tuvoties LMP3 klases otrajā vietā esošajai mašīnai. Pietuvoties nesanāca, jo bija laiks pilotu maiņai. Pēc manis brauca Dainis, bet viņam nepaveicās, jo tieši priekšā izbrauca drošības mašīna un zaudējām vienu apli. Kad pie stūres sēdās Mirko, notika tas pats un atkal pazaudējām apli. Bijām trešie un nolēmām, ka pēdējo pusotru stundu braukšu es, jo biju kādas 4-5 sekundes aplī ātrāks par pretiniekiem, kuri arī brauca sacīkstes noslēgumā.

Ātri sapratām, ka varam būt otrie. Iesāku braukt un apdzinu otrajā vietā esošo mašīnu, tad iebraucu uzpildīties. Tomēr "Villorba Corse" komandas mašīna, kas bija aiz manis, boksos neiebrauca un finišēja bez degvielas uzpildes. Tas ir nereāli. Pat rūpnīca pateica, ka tā nevar būt. Būs izmeklēšana. Es tikmēr finišēju trešais, jo uzpildoties pazaudēju 2 minūtes, kas uzpildes laikā obligāti jānogaida boksos.

Esmu ļoti neapmierināts. ļoti žēl, ka mums nesanāca kāpt uz vismaz otrā pjedestāla pakāpiena, kas bija tiešām aizsniedzams."

Lai gan Konstantīns Calko nav apmierināts ar sasniegto rezultātu Francijā, viņa "SVK by Speed Factory" komanda tagad pacēlusies uz otro vietu ELMS kopvērtējumā un tās uzdevums noslēdzošajā posmā Portugālē, kas risināsies 18. oktobrī Eštorilas trasē, būs nosargāt šo vietu, lai kļūtu par vicečempioniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!