Foto: Publicitātes foto

Latvijas autobraucējs Konstantīns Calko no "ARC Bratislava" komandas trešdien savā klasē uzrādīja vienu no lēnākajiem laikiem leģendāro Lemānas 24 stundu sacīkšu treniņbraucienos.

Pašlaik 23 gadus vecais Calko Lemānas sacensībās sacenšas otrajā spēcīgākajā klasē LMP2, un trešdien treiņbraucienu sesijā viņš labākajā mēģinājumā apli veica trīs minūtēs un 40,379 sekundēs, kas bija 23.rezultāts no 25 braucēja.

Kopumā Calko trešdienas treniņā četru stundu garumā veica 32 apļus.

Tikmēr ātrāko laiku LMP2 klasē uzrādīja "G-Drive" komandas braucējs Romāns Rusinovs no Krievijas, apli veicot trīs minūtēs un 30,363 sekundēs.

Savukārt kopējā ieskaitē treniņsesijā ātrākais bija Šveices sportists Nīls Džani no spēcīgākās LMP1 klases, apli veikdams trīs minūtēs un 20,362 sekundēs. Tikmēr Calko kopējā ieskaitē bija 29. vietā no 60 braucējiem.

Trešdien turpinājumā tiks veiktas divu stundu ilgas kvalifikācijas sacensības, turklāt kvalifikācija notiks arī ceturtdien. Savukārt pašas sacensības notiks sestdien un svētdien.

Šogad sacensībās piedalās arī tādi zināmi autosportisti kā japānis Kamui Kobajaši, brazīlieši Nelsons Pikē juniors, Rubenss Barikello un Brunu Senna.

Calko komandas biedri šajās sacensībās ir slovāks Miroslavs Konopka un nīderlandietis Riks Breukerss.

Kāds Latvijas braucējs Lemānas 24 stundu sacensībās piedalās pirmo reizi vēsturē.

Pirms sacensībām Calko norādīja, ka galvenais mērķis šogad būs sasniegt finišu.

Sākotnēji bijis plānots, ka Lemānā "ARC Bratislava" komanda startēs ar "Oreca" prototipa automašīnu, tomēr pēc tam domas mainītas un izvēle kritusi uz "Ligier JS P217 Gibson" prototipa braucamo, jo to varēja iegūt ar labākiem nosacījumiem.

Calko vēl janvāra beigās ar "ARC Bratislava" komandu guva ceturto vietu Lemānas Āzijas seriāla sezonas kopvērtējumā LMP3 klasē, kas ļāva tikt pie ceļazīmes uz Lemānas 24 stundu sacīkstēm.

Calko 2015. gadā kā pirmais no Latvijas autosportistiem sacentās Lemānas Eiropas seriālā (ELMS), kur kopā ar "SVK by Speed Factory" komandu izcīnīja trešo vietu LMP3 klases sezonas kopvērtējumā. Pērn Latvijas sportists šajā sacensību seriālā vairs neturpināja braukt.

Vēl 2013. gadā Calko izcīnīja otro vietu "Radical Masters" Eiropas seriāla "Masters" klasē, bet sezonas izskaņā debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Pēc tam decembrī viņš Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Arī 2014. gadā Latvijas pārstāvis startēja "Masters" klasē, taču nebrauca viens, bet kopā ar mazāk pieredzējušo spāni Hesusu Fusteru Plieho. Tā kā sezonas galvenais uzdevums bija progresa iegūšana, nevis čempionu tituls, ar augstiem rezultātiem sportisti neizcēlās.

Pirms tam Calko 2012. gadā kļuva par čempionu "Radical Masters" sērijas sacīkstēs "Supersport" klasē, kā arī par pasaules vicečempionu kartingā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!