Šīs sezonas čempiona titulu jau nodrošinājušais francūzis Sebastjans Ožjērs no "Volkswagen" komandas sestdien pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) 12.posma, kas risinās Spānijā, otrās dienas, nostiprinājās līderpozīcijā.

Ožjēra tuvākais sekotājs rallijā bija viņa somu komandas biedrs Jari Mati Latvala, tomēr dienas laikā viņš pamanījās nolauzt riteni, tāpēc tagad no francūža atpaliek jau 54 sekundes.

Savukārt trešais ir vēl viens "Volkswagen" pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kurš zaudē 56,9 sekundes.

Pēc pirmās dienas trešais bija ar "Ford" braucošais Igaunijas pilots Oto Tenaks, tomēr sestdien viņš izstājās.

Rallijs ar sešiem asfalta ātrumposmiem noslēgsies svētdien.

Katalonijā šobrīd norisinās sezonas priekšpēdējais posms.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divus posmus pirms sezonas beigām Ožjērs ticis pie 238 punktiem un Latvalu apsteidz par 78 punktiem. Čempiona titulu francūzis šosezon bija nodrošinājis jau trīs etapus pirms sezonas beigām.

Savukārt trešais ar 126 punktiem ir Mikelsens.

Ožjērs pirmoreiz par pasaules čempionu 2013.gadā tika kronēts jau divus posmus pirms sezonas beigām, bet pērn viņš titulu ieguva posmu pirms sezonas noslēguma.

Aizpērn Ožjērs uzvarēja deviņos posmos, pērn izcīnīja astoņas uzvaras, bet šogad viņš pagaidām ticis pie septiņiem panākumiem. Zīmīgi, ka līdz tam, esot aiz leģendārā francūža Sebastjana Lēba muguras, viņš karjerā kopā bija guvis vien septiņas uzvaras.

Arī "Volkswagen" komanda jau garantējusi trešo Konstruktoru kausu pēc kārtas.

Pirms tam deviņus gadus pēc kārtas - no 2004. līdz 2012.gadam - čempiona gods tika Lēbam.

Ožjērs kļuvis par ceturto visu laiku titulētāko pilotu, atpaliekot vienīgi no Lēba, kā arī somiem Juhas Kankunena un Tomija Mekinena, kuri abi karjeras laikā triumfēja četrās sezonās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!