Franču autoražotāji "Citroen" 2014. gada sezonā pievienosies pasaules salonmašīnu čempionātam (WTCC) kopā ar savu deviņkārtējo pasaules rallija čempionu Sebastjenu Lēbu pie auto stūres, informē "Citroen Racing".

Tādējādi "Citroen", kam pieder pasaules čempionu tituli rallijreidā un rallijā, pirmo reizi pievērsīsies autošosejai kā rūpnīcas komanda un startēs visos WTCC posmos.

"Pēdējos pāris mēnešus "Citroen Racing" detalizēti pētīja šīs programmas iespējas, jo WTCC balstās uz vairākiem markai būtiskiem aspektiem: plaša publicitāte, zemas izmaksas un globāls sacensību kalendārs," saka "Citroen" izpilddirektors Frederiks Banzē. "Pievienošanās šim čempionātam ne tikai ļaus mums parādīt mūsu "Creative Technologies" iespējas, bet arī attīstīt zīmola popularitāti tādos daudzsološos un augošos tirgos kā Ķīna, Krievija un Dienvidamerika."

WTCC čempionātam "Citroen Racing" gatavo "Citroen DS3" modeli ar 1,6 litru turbodzinēju, izmantojot lielu daļu no pasaules rallija čempionātā (WRC) gūtās pieredzes.

Par plāniem attiecībā uz WRC komanda atklāj tikai to, ka turpinās 2013. gada programmu, bet nākotnē pasaules rallija čempionātā iesaistīsies "ar jaunu sistēmu un jauniem mērķiem".

Kā zināms, pagājušās sezonas beigās par aiziešanu no WRC paziņoja "Ford", taču dažādu klašu "Ford Fiesta" rallija automašīnas turpina sagatavot un savu WRC komandu uztur ilggadējie "Ford" partneri, britu autosporta kompānija "M-Sport".

Bez "Citroen" vienīgie autoražotāju pārstāvji, kas piedalās WRC, ir "Volkswagen", taču par pievienošanos šim seriālam 2014. gadā ir paziņojuši "Hyundai", kas jau uzsākuši sava WRC auto testus.

WTCC čempionātā kā autoražotāji piedalās "Lada" un "Honda", taču individuālajā ieskaitē piloti brauc arī ar "Chevrolet", "BMW" un "Seat" markas automašīnām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!