Foto: Citroen Racing

Franču autoražotāji "Citroen" izlaidīs nākamo pasaules rallija čempionāta (WRC) sezonu, lai 2017. gadā tajā atgrieztos ar automašīnu, atbilstošu jaunajiem Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) tehniskajiem noteikumiem, paziņojusi kompānija.

Izanalizējot pašreizējās motoru sporta disciplīnas, "Citroen" ir nolēmuši turpināt dalību WRC, taču nākamo sezonu izlaidīs, lai varētu veltīt visus spēkus jaunā "Citroen" modeļa sagatavošanai.

"Ar astoņiem pasaules čempionu tituliem un 94 uzvarām "Citroen" WRC ir sasnieguši nepārspētus panākums," norāda "Citroen" izpilddirektore Linda Džeksone. "Rallijs ir aizraujošs sporta veids, kurā dažādos apstākļos tiek pārbaudīta gan mašīnu, gan ekipāžas izturība. Šī disciplīna atgūstas, ko pierāda pieaugošā televīzijas auditorija un Ķīnas posma ienākšanai 2016. un 2017. gada WRC kalendārā. Arī mēs esam gatavo aizsākt jaunu lappusi savā vēsturē. Ņemot vērā mūsu bagāto pieredzi, izaicinājums būs ambiciozs."

"Mēs nekad neesam slēpuši savu interesi par 2017. gada jaunajiem tehniskajiem noteikumiem un visa komanda priecājas par šo kompānijas lēmumu," saka "Citroen Racing" WRC komandas vadītājs Īva Matons. "Mums patīk, ka ir dota brīvība mašīnu sagatavošanā, tāpat ceram arī izmantot to pieredzi, kas gūta "Citroen C-Elysee" WTCC mašīnas dzinēju izstrādē. Lai resursus izmantotu efektīvi, nolēmām uz gadu pamest WRC čempionātu, bet paturēsim acīs tur notiekošo, kā arī FIA junioru čempionātā uun WRC2 ieskaitē."

Kā zināms, 2017. gadā WRC atgriežas viena no leģendārākajām un veiksmīgākajām markām šajā autosporta disciplīnā - "Toyota".

Vienīgā rūpnīcas iesaiste motoru sportā 2016. gadā "Citroen" būs dalība pasaules salonmašīnu čempionātā (WTCC) ar divām "Citroen C-Elysee" mašīnām, ko pilotēs Hosē Marija Lopess un Ivans Millers. Deviņkārtējais WRC čempions Sebastjens Lēbs WTCC startēs atsevišķos posmos kā privāts braucējs.

Kā ziņojām, Lēbs 2016. gadā debitēs Dakaras rallijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!