Foto: Citroen Racing

"Citroen Racing" komanda nākamā gada pasaules rallija čempionātā (WRC) startēs ar pilnībā nomainītu dalībnieku sastāvu, liecina franču vienības izplatītā informācija.

Pirmdien vakarā komanda paziņoja, ka 2014.gada WRC to pārstāvēs briti Kriss Mīke/Pola Neigls un norvēģi Madss Ostbergs/Jonass Andersons, kuri "Citroen Racing" nomainīs Miko Hirvonenu un Dani Sordo, kurš, kā zināms, pievienojies "Hyundai" vienībai.

"Mūsu komandas sastāvs 2014.gadam joprojām ir ambiciozs," saka "Citroen" komandas vadītājs Īvs Matons."Kriss un Madss ir gājuši pa ļoti atšķirīgiem karjeras attīstības ceļiem, taču abi pieskaitāmi augstākās klases rallija pilotiem. Pēc tam, kad mūsu jaunie braucēji būs izgājuši apmācības un iepazīšanās fāzi ar komandu un tehniku, jau mūsu uzdevums būs palīdzēt viņiem kļūt par reāliem titula pretendentiem."

Par pieredzējušāko šajā pilotu pārī uzskatāms Madss Ostbergs, kurš šosezon pārstāvēja "M-Sport" komandu, un kopumā ir piedalījies jau 65 WRC posmos, septiņas reizes kāpjot uz goda pjedestāla, bet pērn Portugāles rallijā svinēja uzvaru.

Kriss Mīke "Citroen" pārstāvēja savos sacīkšu karjeras pirmsākumos, kad piedalījās junioru pasaules čempionātā, tad startēja "Intrcontinental Rally Challenge" (IRC) seriālā, bet pēdējos gados piedalījies tikai atsevišķos WRC posmos kā pieaicinātais pilots.

Trešais "Citroen Racing" komandas pilots joprojām būs Apvienoto Arābu Emirātu pārstāvis Halids Al Kasimi, kurš arī nākamajam gadam izvēlējies nepilnu WRC programmu. Viņš startēs Zviedrijā, Portugālē, Itālijā un Spānijā, galveno uzmanību pievēršot Vidējo Austrumu rallija čempionātam (MERC).

Līdz ar to pagaidām vienīgā komanda, kas nav izziņojusi nākamā gada pilotu sastāvu, paliek "M-Sport". Kā zināms, tās šīssezonas līderis, beļģis Tjerī Nevils ir pievienojies WRC jaunpienācējiem "Hyundai", bet Ostbergs pārgājis pie "Citroen". Jau ziņojām, ka arī britu komandas krievu pilots Jevgeņijs Novikovs meklē citu darbavietu. Rallija kuluāros tiek runāts, ka savā bijušajā komandā varētu atgriezties pieredzējušais soms Miko Hirvonens, kurš "M-Sport" aizvadījis sešas sezonas.

"Citroen" paziņojums ir pārsteigums arī tiem, kas gaidīja, ka franču vienība piesaistīs poļu pilotu Robertu Kubicu, kurš šosezon cieši sadarbojās ar komandu, izcīnot pasaules čempiona titulu WRC2 ieskaitē. Tādējādi arī poļu braucēja nākamās sezonas plāni ir neskaidri, turklāt iepriekš Kubica ir licis saprast, ka var pāriet uz citu autosporta disciplīnu, ja netiks pie konkurētspējīgas WRC tehnikas.

Pilnībā nokomplektēta ir arī pasaules čempionu "Volkswagen" komanda - to arī nākamsezon pārstāvēs francūzis Sebastjens Ožjērs un soms Jari-Mati Latvala, bet atbalsta komandā brauks norvēģis Andreass Mikelsens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!