Foto: F64
Jāņa Daidera pilotētā un Kaspara Stupeļa kantētā ekipāža sestdien Vācijā izcīnīja sesto vietu pasaules čempionāta astotā posma motokrosā ar blakusvāģiem kvalifikācijas sacensībās.

Daiders ar Stupeli šādu pozīciju izcīnīja B kvalifikācijas grupā, kur ātrāko laiku uzrādīja francūzis Valentēns Žiro ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Savukārt A kvalifikācijas grupā uzvarēja leģendārā Nīderlandes pilota Daniela Vilemsena ekipāža, kamēr ceturtais bija beļģu pilots Mārvins Vanlušens ar kantētāju Haraldu Kurpnieku. Tikmēr sestajā pozīcijā ierindojās beļģu pilots Kristofs Santermanss, kurš brauc ekipāžā ar latvieti Lauri Daideru.

Vācijas Lielās balvas izcīņa gaidāma svētdien.

Pasaules čempionāta līderpozīciju pēc septiņiem posmiem ar 274 punktiem ieņem Nīderlandes braucēja Etjēna Baksa pilotētā ekipāža, kas par sešiem punktiem apsteidz Žiro un Mucenieku. Tikmēr trešo vietu ar 248 punktiem ieņem Vilemsena ekipāža.

Venlušens un Kurpnieks ar 199 punktiem ir kopvērtējuma piektajā pozīcijā, Jānis Daiders un Stupelis ar 185 punktiem seko pozīciju zemāk, bet Santermanss ar Lauri Daideru guvuši 72 punktus, kas ļauj atrasties kopvērtējuma 16.vietā.

Iepriekš šosezon Baksa un Vilemsena ekipāžām neatbilstošas degvielas dēļ tika anulēti ceturtajā posmā sasniegtie rezultāti.

Iepriekšējā sezonā pasaules čempionāta kopvērtējumā triumfēja Jans Hendrikss un kantētājs Bens van den Bogārts, bet par vicečempioniem kļuva beļģu pilots Bens Adriansens un Lauris Daiders. Pēc sezonas abi pērnā gada spēcīgākie piloti noslēdza karjeru.

Šī gada pasaules čempionātā paredzēti 14 posmi, diviem etapiem norisinoties Latvijā, jo desmitais etaps 13.augustā notiks Stelpes trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!