Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem pēdējā, 13.posma - Vācijas "Grand Prix" - kvalifikācijas sacensībās sestdien uzvaru savā grupā izcīnīja Jāņa un Laura Daideru ekipāža.

Daideri startēja kvalifikācijas sacensību B grupā.

Tikmēr A grupā ceturto vietu izcīnīja krievu pilots Jevgēņijs Ščerbiņins ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, bet 14.vietā B grupā palika beļģis Budevijns Gomerēns, kurš šajā posmā startē kopā ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku.

Savukārt Māra Rupeika un Kaspara Stupeļa ekipāžu, kas arī startēja B grupā, piemeklēja tehniskas problēmas, tāpēc latviešiem tagad nāksies piedalīties "pēdējās cerības" braucienā, lai iegūtu iespēju startēt finālbraucienos.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja arī nu jau deviņkārtējā pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kas kopā ar beļģu kantētāju Svenu Verbrugi nespēja finišēt kvalifikācijas A grupā.

Kā ziņots, Vilemsens uzvaru šī gada pasaules čempionāta kopvērtējumā sev nodrošināja iepriekšējā posmā Dānijā.

Čempionāta kopvērtējumā pašreiz Vilemsena ekipāžai ir 487 punkti, bet tai ar 434 punktiem seko Daideri, kas sev jau ir garantējuši otro vietu sezonas noslēgumā.

Rupeiks/Stupelis ar 326 punktiem kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, Hendrikss un Liepiņš ar 315 punktiem ieņem sesto pozīciju, Ščerbiņins/Kurpnieks ar 299 punktiem - astoto vietu, bet Mārtiņš un Kaspars Krievi ar diviem punktiem ieņem 58.pozīciju. Kopumā pie punktiem šosezon tikušas 61 ekipāža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!