Foto: LETA

Latvijas motokrosists Lauris Daiders, kantējot beļģa Bena Adriansena ekipāžā, svētdien Nīderlandē izcīnīja uzvaru pasaules čempionāta (PČ) pirmā posma blakusvāģu motokrosā abos braucienos.

Adriansena un Daidera sestdien jau bija ātrākā savā kvalifikācijas braucienā, bet svētdien arī triumfēja abos sacensību braucienos. Abos braucienos aiz Beļģijas un Latvijas ekipāžas sekoja leģendārā Nīderlandes sportista Daniela Vilemsena ekipāža, kā arī brita Stjuarta Brauna ekipāža.

Šis Laurim Daideram bija pirmais pasaules čempionāta posms kopš 2013. gada.

Vēl sacensībās piekto vietu izcīnīja Haralds Kurpnieks, kurš kantē beļģa Marvina Vanlušenas pilotētajā ekipāžā. Viņi braucienos guva ceturto un sesto vietu.

Vēl 15.vietu posmā ieņēma beļģis Kristofs Santermanss ar latviešu kantētāju Elviju Muzcenieku, kuri braucienos bija 14. un 17. pozīcijā, bet 20. vietu ieņēma krievs Igors Rodionovs, kuram kantē Artūrs Linters no Latvijas - viņiem 15. vieta pirmajā braucienā un izstāšanās otrajā.

Jau ziņots, Lauris Daiders vien neilgi pirms sezonas sākuma Adriansena ekipāžā aizstāja trīskārtējo pasaules čempionu Kasparu Stupeli, kurš guva smagu ceļgala traumu. Stupelis 20. martā treniņā ar solo motociklu piedzīvoja kritienu, kurā sarāva ceļgala krusteniskās saites un traumēja menisku. Stupelim tika veikta sekmīga operācija, pēc kuras nāksies atlabt piecus līdz sešus mēnešus. Stupelis palīdzēja Adriansenam atrast savu aizvietotāju, un izvēle krita par labu Laurim Daideram, kuram šī ir atgriešanās pasaules čempionāta apritē.

Kā vēstīts, 2013. gada vasarā Daideram dopinga analīzēs tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols, tāpēc sportists, kurš līdz tam brauca kopā ar savu brāli Jāni Daideru, sacensībās vairs nestartēja.

L.Daiders jau marta beigās pievienojās Adriansena komandai un abi pirms divām nedēļām startēja Nīderlandes čempionāta posmā, izcīnot uzvaru. Lai gan kantētājam pēc ilgās pauzes nav klājies viegli, viņš sacensības izturēja godam, tāpēc pieņemts lēmums, ka L.Daiders arī sezonas turpinājumā paliks komandā.

Brāļi Daideri, vairākus gadus startējot pasaules čempionātā, labāko sasniegumu guva 2011.gadā, kad kļuva par pasaules vicečempioniem.

Jau ziņots, ka pērn Stupelis kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu, braucot duetā ar Nīderlandes pilotu Etjēnu Baksu, taču pērnā gada novembrī tika paziņots, ka šo sezonu viņš aizvadīs kopā ar beļģi Adriansenu.

Pirms tam Stupelis duetā ar Baksu trīs gadus pēc kārtas bija kļuvis par pasaules vicečempionu, bet pērn viņi beidzot ieguva čempiona titulu.

Iepriekš Stupelis par pasaules čempionu tika kronēts 2003. un 2004.gadā, kad viņš brauca kopā ar Danielu Vilemsenu. Stupelis piecas reizes bijis arī pasaules vicečempiona godā, divas reizes ar Kristeru Serģi un trīs reizes ar Baksu.

Šosezon pasaules čempionātā motokrosā ar blakusvāģiem ir iekļauti 11 posmi, no kuriem astotais 31.jūlijā risināsies Stelpē, Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!