Foto: AP/Scanpix

Argentīniešu autobraucējs Orlando Terranova ("BMW") šonakt bija ātrākais Dakaras rallija 10. posmā, izcīnot savu pirmo uzvaru šajās sacensībās, bet katalonietis Hoans Barreda Borts uzvarēja motobraucēju ieskaitē.

10. ātrumposma distance bija 357 kilometrus gara motociklistiem un 353 kilometrus gara automašīnām.

"Šī ir mana pirmā uzvara Dakarā un mēs ar stūrmani esam ļoti laimīgi," pēc finiša teica Terranova. "Šo ātrumposmu mēs veicām netrakojot, cenšoties nepieļaut kļūdas, jo ceļš bija ļoti šaurs un viegli varēja pārsist riepu vai salauzt kādu detaļu. Un auto brauca labi, bez problēmām, tas priecēja."

Kopvērtējumā joprojām pārliecinoši pirmais ir Stefans Peteransels ("MINI"), kurš, visticamāk, izcīnīs savu kārtējo Dakaras uzvaru, jo viņa galvenais konkurents, katarietis Nasers Al-Atija izstājās dienu iepriekš.

"Šodien atkal bija ļoti tehnisks ātrumposms, kā pasaules rallija čempionātā (WRC)," finišējot 10. posmu, teica Peteransels. "Taču šorīt nedaudz izmainīju savu stratēģiju, jo Nasers [Al-Atija] vakar izstājās. Atstarpe starp mani un otro vietu tagad ir lielāka un es nolēmu braukt piesardzīgāk, taču pārcentos un jau pēc 100 kilometriem Terranova bija man atvinnējis divas vai trīs minūtes un bija jau aiz muguras, tāpēc nolēmu pabraukt nedaudz ātrāk. Turklāt tad ir arī vieglāk braukt, jo tu vairāk koncentrējies, kad ātrums ir lielāks."

Motobraucēju konkurencē uzvarēja katalonietis Hoans Barreda Borts ("Husqvarna"), viens no jaunās paaudzes talantīgākajiem braucējiem, bet kopvērtējumā pirmo vietu saglabā Sirils Desprē.

Smagu atomašīnu ieskaitē 10. ātrumposmā uzvarēja Andreja Karginova pilotētais KAMAZ bet kopvērtējumā pirmie ir cita KAMAZ ekipāžas, ko pilotē Eduards Nikolajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!