Foto: AFP/Scanpix
Dakaras rallija septītā posma laikā sestdien miris 63 gadus vecs vīrietis, kuru nāvējoši notriecis viens no sacensību dalībniekiem, pavēstījuši rīkotāji.

Vīrietis miris pēc tam, kad viņu notrieca Francijas sportista Lionela Bodo vadītais "Mitsubishi" spēkrats. Cietušais negaidīti atradies trasē. Incidents noticis septītā ātrumposma 82. kilometrā.

Jau vēstīts, ka nežēlīgas viesuļvētras sestdien aizkavēja Dakaras rallija septītā posma norisi.

Sestdien sportistiem bija paredzēts veikt posmu, kura kopgarums ir 817 kilometru, taču aptuveni 350 kilometrā bija bīstami augsts ūdens līmenis, kas lika etapa norisi uz laiku apturēt. Ūdens līmenis cēlies, jo starp Ujuni Bolīvijā un Saltu Argentīnā plosās viesuļvētras ar stiprām lietusgāzēm.

Jau iepriekš mainīgie laika apstākļi bija izraisījuši pamatīgas galvassāpes Dakaras rallijreida rīkotājiem, jo pirmais posms tika atcelts pārāk spēcīgā vēja dēļ, kamēr otrais un trešais ātrumposms tika aizvadīti vien daļēji.

Kopumā šogad rallijreidā paredzēts aizvadīt 12 posmus, no kuriem pēdējais notiks 16. janvārī.

"Dakaras" rallijreids, kurā arī šogad nestartē neviens Latvijas pārstāvis, astoto reizi pēc kārtas norisinās Dienvidamerikā. Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!