Dakaras rallijreida astotajā posmā pēc Sebastjana Lēba avārijas notikusi līderu maiņa automašīnu klasē, kopvērtējuma pirmajā pozīcijā izvirzoties Stefanam Peteranselam.

400 kilometrus garo posmu Lēbs iesāka jau ierasti ātri, taču pēc tam viņš ierakās kāpās, bet pārdesmit kilometrus pirms finiša viņš lielā ātrumā piedzīvoja diezgan smagu avāriju. Lēba ekipāžai nācās veikt remontdarbus "Peugeot" automašīnai, kas prasīja stundu. Finišā francūža ekipāža bija 32. vietā.

Pieredzējušais Dakaras rallija dalībnieks Nasers Al Atija ("Mini") izmantoja Lēba avāriju un izcīnīja uzvaru astotajā ātrumposmā, finišējot pēc ,23 minūtēm. Aiz viņa palika Karloss Sainss un Peteransels (abi "Peugeot"), kuri zaudēja attiecīgi 12 un 31 sekundes.

Līdz ar to Peteransels kļuvis par kopvērtējuma līderi, bet aiz viņa divas minūtes un deviņas sekundes ir Sainss. 14 minūtes un 43 sekundes atpaliek Al Atija, bet Lēbs noslīdējis uz astoto vietu (+,16).

Motobraucēju konkurencē uzvaru posmā izcīnīja austrālietis Tobijs Praiss (KTM) tādējādi kopvērtējumā izvirzoties vadībā un apsteidzot Paulu Gonsalvešu ("Honda"). Smago automašīnu klasē ātrākā bija Džerārda de Roja ("Iveco"ekipāža, kura arī kopvērtējumā ir pirmajā vietā, par astoņām minūtēm apsteidzot Eduarda Nikolajeva ("Kamaz") ekipāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!