Foto: AFP/Scanpix
Dakaras rallija līderkomanda "Monster Energy X-Raid Team" trīs ātrumposmus pirms sacensību beigām nolēmusi ieviest "komandas pavēles" un aizliegt saviem pilotiem savstarpēji cīnīties par uzvaru šajā rallijā, ziņo "Eurosport".

Pēc veiktiem 10 ātrumposmiem vieglo automašīnu konkurencē līderis ir Nani Roma ("All4 Racing MINI"), un komanda dod viņam priekšroku attiecībā uz uzvaru šāgada Dakaras rallijā, piesakot pārējiem komandas braucējiem - francūzim Stefanam Peteranselam un katarietim Naseram Al-Atijam - lieki neriskēt un saglabāt esošo kopvērtējuma situāciju. Pēc 11. ātrumposma, kurā uzvarēja cits "X-Raid Team" komandas pilots Orlando Terranova, Roma ir pirmais, bet tikai piecas ar pusi minūtes no viņa atpaliek Peteransels. Al-Atija ir trešais, zaudējot Romam 56 minūtes.

"Spēle ir galā," saka vienpadsmitkārtējais Dakaras rallija uzvarētājs Peteransels. "Vakar vakarā komandas vadība palūdza mani braukt lēnāk... Žēl, jo mēs smagi strādājām [lai uzvarētu]. "MINI" grib trīs ekipāžas uz goda pjedestāla, bet, braucot tādā ātrumā, kā mēs to esam paraduši, ir viegli vienas dienas laikā "novākot" vienu vai pat divas mašīnas. Mēs zinām, ka tas ir iespējams, bet neuzskatu, ka to kāds no mums izdarītu."

11.ātrumposmā notika līderu maiņa smago automašīnu klasē - tā kā šā ātrumposma raksturs vairāk atbilda KAMAZ automašīnām, kopvērtējuma vadību ir pārņēmis Andrejs Karginovs. Holandietis Žerārs de Rojs, kurš rallija vadībā atradās kopš otrā ātrumposma, no krievu ekipāžas atpaliek nepilnas astoņas minūtes.

Motociklu ieskaitē savu pārsvaru turpina "audzēt" spānis Marks Koma, kurš divus ātrumposmus pirms sacensību beigām savu tautieti Hoanu Bardedu apsteidz par 52 minūtēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!