Pieredzējušais franču pilots Sebastjens Lēbs otrdien izcīnīja vēl vienu uzvaru šā gada Dakaras rallijā, uzrādot ātrāko laiku 575 kilometrus garajā astotajā ātrumposmā, kas privātajai ekipāžai ļāva pakāpties uz trešo pozīciju kopvērtējumā.

Lēbs ("Peugeot") distanci kāpās veica trijās stundās, 54 minūtēs un 53 sekundēs.

Otrais rezultāts kopvērtējuma līderim Naseram Al-Atijam ("Toyota"), un, tā kā viņa tiešie konkurenti šajā ātrumposmā zaudēja katarietim gandrīz 10 minūtes, arī kopvērtējumā Al-Atija vēl nedaudz palielinājis savu pārsvaru, kas nu jau sasniedzis 46 minūtes.

Savukārt par kopvērtējuma otro vietu atlikušajos divos ātrumposmos ritēs sīva cīņa starp Lēbu un spāni Nani Romu ("MINI"), kurus vērtējumā šķir tikai 16 sekundes.

Sarežģīta šī sacensību diena izvērtās francūzim Stefanam Peteranselam ("MINI"), kurš posmā ierindojās vien 8. vietā un kopvērtējumā atkrita uz ceturto vietu, zaudējot Lēbam gandrīz septiņas minūtes. "Pirmajos 150 kilometros biju ļoti ātrs un mēs apsteidzām trīs motobraucējus, kas startēja pirms mums. Līdz ar to kļuvām par pirmo mašīnu kāpās un man vairs nebija pēdu, pēc kā orientēties," pēc finiša pastāstīja Peteransels. "Pēc 20 kilometriem iestrēgām. Smiltis bija ļoti mīkstas un tās bija grūti "lasīt". Tad mūs apdzina daži motociklisti un atkal varējām kādam sekot. 50 kilometrus pirms finiša iebraucām lielā bedrē kāpās un atkal iestrēgām. Turpat iesprūda arī vairāki vadošie motobraucēji. Kopumā pazaudējām apmēram 20 minūtes — šī mums nebija laba diena."

Teicami rezultāti arī mūsu lietuviešu kaimiņiem. Ātrākais šoreiz bija Vaidots Žala, kurš posmā ierindojās 11. vietā. Antanam Jukņēvičam 13. vieta, bet Benediktam Vanagam šis posms nebija tik veiksmīgs — 35. pozīcija. Arī kopvērtējumā vadību "Lietuvas ieskaitē" pārņēmis Žala, kurš pacēlies uz 13. pozīciju, Vanags ir 14., bet Jukņēvičs — 44.

Motobraucēju ieskaitē jau 8. ātrumposmā sākumā no sacensībām izstājās līderis Rikijs Brabeks, kura "Honda" motocikla dzinējs atteicās darboties tālāk. Posmā uzvarēja austrietis Matiass Valkners, bet kopvērtējumā vadību pārņēma austrālietis Tobijs Praiss.

Nepatīkami un priekšlaicīgi šā gada rallijs noslēdzās pieredzējušajam čehu braucējam Stefanam Slivko, kurš avarēja un guva galvas traumu. Viņš ar organizatoru helikopteru tika nogādāts slimnīcā. Pirms šā ātrumposma kopvērtējumā čehs ieņēma augsto 8. vietu, un šis viņam bija jubilejas, 10. Dakaras rallijs.

Iespaidīgu uzvaru smago automašīnu ieskaitē 8. ātrumposmā svinēja KAMAZ ekipāža, ko pilotē Dmitrijs Sotņikovs. Viņš par 22 minūtēm apsteidza holandieti Tonu van Genugtenu ("Iveco") un izvirzījās arī kopvērtējuma vadībā, nomainot tajā komandas biedru Eduardu Nikolajevu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!