Foto: DELFI
Latvijas pieredzējušie autosportisti Andris Dambis un Māris Saukāns, kas startē ar elektropiedziņas automašīnu "OSCar eO", ceturtdien izcīnīja 21.vietu rallijreida "Zīda ceļš" pēdējā, piektajā, posmā.

Arī noslēguma kopvērtējumā Dambis/Saukāns pakāpās uz 21.pozīciju.

No citām Latvijas ekipāžām pēc piektā posma uz 14.vietu pakāpās latvieši Māris Vilcāns un Daira Vilcāne ("Mitsubishi Pajero"), bet ar "OSCar" braucošie Toms Brants/Mārtiņš Tūters ("Unimotors") noslēguma kopvērtējumā ieņēma 24.pozīciju.

Savukārt Latvijas komandas "Re Autoclub" ekipāža ar tēvu un dēlu Aleksandriem Terentjeviem ("Toyota Land Cruiser") no Krievijas noslēguma kopvērtējumā ierindojās 55.vietā.

Kā ziņots, ceturto posmu trešdien nepabeidza ar Krievijas licenci startējošais Latvijas autosportists Aldis Vilcāns kopā ar ukraini Vladimiru Makarenko, kuri sacensībās piedalījās ar "Mitsubishi Pajero" automašīnu, kā arī "Re Autoclub" ekipāža ar krieviem Antonu Meļņikovu un Antonu Nikolajevu ("Mitsubishi Pajero").

Tikmēr pasaulslavenais Somijas autorallija meistars Tonijs Gardemeisters pārī ar latviešu stūrmani Agri Pētersonu, kuri arī pārstāv "Re Autoclub" un brauc ar "Mitsubishi Pajero", no sacensībām bija spiesti izstāties trešdien soma traumas dēļ.

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Krasnodaras novadā, Krievijas dienvidos, kur spēcīgu lietusgāžu izraisīto postošo plūdu dēļ gājis bojā vismaz 171 cilvēks, rallijreida organizatori pieņēma lēmumu atcelt sacensību pēdējo posmu, kuram piektdien bija jānoslēdzas Gelendžikā.

Līdz ar to šāgada rallijreids "Zīda ceļš" noslēdzās ceturtdien Maikopā.

"Zīda ceļš" notika ceturto gadu pēc kārtas, un šajā laikā tās kļuvušas par respektablām un pazīstamām sacensībām, kurās piedalās pasaules vadošās komandas un rallijreidu profesionāļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!