Foto: Drive eO

Leģendārajās "Pikes Peak Hill Climb" kalnā braukšanas sacensībās, kurās šogad pirmo reizi piedalās arī komanda no Latvijas, aizvadīti pirmie oficiālie treniņi.

Kā ziņojām, uz Kolorādo ir devusies Latvijas komanda, ko pārstāv Andris un Kristaps Dambji, Ingus Ulmis, kā arī pieredzējušais autošosejas pilots Jānis Horeliks, lai ar elektrisko "eO P001" automobili startētu Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās, kas šogad notiks 91. reizi.


Latvijas komanda un automobilis jau ir ieradušies Amerikā, jo testu sesijas sākas gandrīz mēnesi pirms sacīkstes, kas notiks 30. jūnijā. Testos sportistiem atvēl nelielu trases nogriezni - visu trasi braucēji ieraudzīs tikai sacensību dienā. Pirmās divas sesijas notika aizvadītajā nedēļas nogalē. Ārpus oficiālajām treniņu sesijām komandas aizvada testus arī citos tuvējo kalnu ceļos.

Pirms treniņiem sacensību rīkotāju dalībnieku sapulcē brīdināja, ka trase var būt apledojusi, pa nakti sasalstot ūdenim no kūstošā sniega trases malā. Treniņi notiek agri no rīta, pussešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!