Foto: Publicitātes foto

Daugavpilī svētdien, 17. augustā, norisinās pasaules čempionāta "Grand Prix" posms spīdvejā, kam gan iepriekš bija jānotiek Rīgā.

Sacensību sākums Daugavpils spīdveja trekā "Lokomotīve" iecerēts plkst.15.

Kā zināms, šo "Grand Prix" posmu sestdien bija iecerēts aizvadīt Rīgā - renovētajā Biķernieku spīdveja trasē. Tomēr sacīkstes uz Daugavpili pārceltas drošības apsvērumu dēļ, rūpes radot pašreiz Latvijas galvaspilsētā valdošajiem nelabvēlīgajiem laika apstākļiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa, sacensības Rīgā neesot vēlējušies aizvadīt paši to dalībnieki.

"Trase Biķerniekos tika būvēta sausā laikā, taču tagad, kad pie mums ir ilgstoši lijis, segums kļuvis mīksts, un sportisti lūguši posmu šeit neaizvadīt. Taču tas nenozīmē, ka spīdvejs aiziet no Biķerniekiem, jo strādāsim pie tā, lai šis sporta veids šeit būtu atkal," pauda Bērziņa. Kā zināms, Biķernieku sporta komplekss atrodas CSDD aizgādībā.

Sacensību rīkotāju vārdā Bērziņa vēlējās atvainoties par sagādātajām neērtībām, taču atgādināja, ka šī nav pirmā reize, kad nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ jāatceļ kādas sacensības.

Biļetes, kuras iegādātas uz sacensībām Rīgā, ir derīgas sacensībām Daugavpilī. Savukārt, izvēloties neapmeklēt pasākumu Daugavpilī, naudu par biļetēm, kas iegādātas "Biļešu serviss" tīklā, var saņemt, aizpildot pieteikuma veidlapu. Pieteikuma veidlapu var lejupielādēt uzņēmuma mājaslapā sadaļā "Pārcelts/atcelts". Aizpildīto veidlapu jāsūta uz e-pastu: info@bilesuserviss.lv. Aizpildīto pieteikuma veidlapu var nodot arī Rīgas Kongresu nama un Dailes teātra biļešu kasēs. Pieteikumus naudas saņemšanai var iesniegt līdz 22.augustam.

Rīgas sacensību organizatori ar grūtībām saskārās jau piektdien, kad tieši laika apstākļu dēļ uz sestdienu tika pārcelti treniņbraucieni, taču sestdien noskaidrojās, ka Latvijas galvaspilsētā sacensības nenotiks vispār.

Sacensībās Daugavpilī piedalīsies 16 izcilākie pasaules sportisti no deviņām valstīm - Lielbritānijas, ASV, Austrālijas, Dānijas, Slovēnijas, Polijas, Zviedrijas, Vācijas un Latvijas. Latvijas godu aizstāvēs Daugavpils kluba "Lokomotīve" spīdvejists Andžejs Ļebedevs, kurš dalībai sacensībās saņēma rīkotāju īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Sacensībās Latvijas sportistam atvēlēts 16.numurs, savukārt rezervistu lomā atradīsies Kjasts Puodžuks un talantīgais Vjačeslavs Giruckis.

Kā zināms, pērn, kad pasaules čempionāta "Grand Prix" Latvijas posms arī risinājās Daugavpilī, Ļebedevs lieliskā cīņā sasniedza pusfinālu, tomēr, lai to pārvarētu, viņam pavisam nedaudz pietrūka.

Arī šoreiz sacensībās piedalīsies visi pašreiz pasaulē labākie spīdvejisti - pērnā gada pasaules čempions Lielbritānijas braucējs Taijs Vofinders, slavenais amerikānis Gregs Henkoks un austrālietis Dārsijs Vords.

Šīs sacensības ir "Grand Prix" sērijas astotais posms, bet kopumā sezonā ir 12 posmi. Kopumā šajā sezonā septiņos posmos ir bijuši seši uzvarētāji, bet pirmajā trijniekā rakstīti 12 sportistu vārdi.

Spīdveja stadions Biķernieku bāzē tika izveidots 1976.gadā, bet pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados dažādu iemeslu dēļ Rīgas spīdveja komanda beidza pastāvēt, stadionam līdz ar to pārtraucot savu darbību. Trases renovācija ļauj cerēt uz Rīgas spīdveja komandas atjaunošanu.

Sagaidāms, ka nākamajā gadā pasaules labākie braucēji atkal startēs Daugavpilī, kas ir uzskatāma par Latvijas spīdveja galvaspilsētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!