Foto: Publicitātes foto
Kartinga attīstībai pilsētā Daugavpils pašvaldība plāno iegādāties kartodromu "Blāzma" un piesaistīt Eiropas Savienības (ES) finansējumu tā modernizācijai.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Radionovs, pašvaldība jau iepriekš apsvērusi iespējas iegādāties minēto objektu, jo pēc tā privatizācijas kartinga attīstības iespējas pilsētā bijušas visai ierobežotas. Diemžēl, maksa, kas savulaik pieprasīta par minēto objektu, bijusi neadekvāti augsta un sniegusies līdz pat 250 000 latu (355 700 eiro).

Pašreizējais kartodroma īpašnieks piekritis to pārdot par 53 000 eiro. Pēc speciālistu atzinuma šī cena ir pat zemāka par īpašuma kadastrālo vērtību, kas tiek lēsta vairāk nekā 100 000 eiro apmērā.

Pēc Radionova teiktā, Daugavpilī patlaban ir pietiekami daudz kartinga entuziastu, kas vēlas attīstīt pilsētā šo sporta veidu, bet pienācīgas sporta bāzes trūkuma dēļ ir spiesti braukt trenēties pat uz Madonu, kur ir uzbūvēts jauns kartodroms. Savukārt Daugavpils kartodroms atrodas pateicīgā vietā, jo līdz tam var nokļūt pat ar sabiedrisko transportu.

Daugavpils pilsētas domes Īpašuma departamentā informēja, ka pirms daudziem gadiem, kad valstī noritēja privatizācijas process, šo objektu savā īpašumā ieguva likvidētās Padomju Savienības brīvprātīgās sabiedriski-valstiskās organizācijas DOSAAF, kura kādreiz apsaimniekoja kartodromu, bijušais vadītājs Jurijs Koposovs. Toreiz Latvijas Privatizācijas aģentūra pašvaldībai nepiedāvāja iespēju iegūt kartodromu savā īpašumā. Savukārt 2006.gadā Koposovs pārdeva kartodromu tā pašreizējam īpašniekam Sergejam Agafonovam.

4.septembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē deputāti izskatīja un atbalstīja lēmumprojektu par nekustamā īpašuma Blāzmas ielā 11 - kartodroma "Blāzma" - iegādi pašvaldības īpašumā.

Lēmumprojekts tika skatīts, pamatojoties uz Dzīvojamo māju privatizācijas un īpašuma atsavināšanas komisijas sēdes protokolu. Minētā komisija šo jautājumu izskatījusi, jo esošais nekustamā īpašuma īpašnieks bija vērsies domē ar iesniegumu, kurā piedāvāja pašvaldībai iegādāties šo īpašumu. Īpašuma cena - 53 000 eiro.

Iegādāties kartodromu pašvaldība plāno tādēļ, ka minētais nekustamais īpašums tai ir nepieciešams pašvaldības funkciju nodrošināšanai, lai veicinātu pilsētā veselīgu dzīvesveidu un sporta attīstību.

Lēmumprojekts par kartodroma "Blāzma" iegādi tiks virzīts izskatīšanai Daugavpils domes sēdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!