Foto: AFP/Scanpix

Bijušais Pirmās formulas (F-1) skotu pilots Deivids Kulthārds pēc Vācijas salonmašīnu čempionāta (DTM) sezonas pēdējā posma noslēgs savu autosportista karjeru, vēsta ārvalstu mediji.

41 gadu vecais Kulthārds, kurš savā karjerā ar F-1 komandām ”McLaren” un ”Williams” izcīnīja 13 uzvaras un kurš no 2010.gada ar  ”Mercedes” automašīnām startē DTM, vēlas veltīt laiku citām lietām savā dzīvē.

”Gaidāmajā nedēļas nogalē man būs pēdējās sacensības nopietnā līmenī. Tagad es pievērsīšos lietām, kas nav saistītas ar sacīkšu trasi un, protams, veltīšu laiku savai ģimenei,” paziņoja skotu autosportists.

F-1 apritē Kulthārds bija kopš 1993.gada, kad bija ”Williams- Renault” komandas testa pilots. Par pilotu sacensībās viņš kļuva 1994.gadā pēc Airtona Sennas nāves, debitējot Spānijas ”Grand Prix” sacensībās. ”Williams” komandā viņš startēja līdz 1995.gadam, bet no 1996. līdz 2004.gadam viņš bija ”McLaren” komandās rindās. F-1 pilota karjeras pēdējos gadus Kulthārds pavadīja ”Red Bull” komandā.

Kulthārds savā F-1 karjerā 62 reizes kāpa uz goda pjedestāla un izcīnīja 12 uzvaras kvalifikācijas sacensībās. Viņš kopā piedalījās 247 F-1 posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!