Foto: Publicitātes foto

Šogad sporta kompleksā "333" tiks aizvadīta jau 10. ziemas sezona, kurā norisināsies daudzposmu sacensības "333 Ziemas kauss" standarta automašīnām. Čempionāta atklāšana paredzēta 26. novembrī, un 2016. / 2017. gada sezonu veidos seši posmi ar atšķirīgiem sacensību formātiem. Savukārt kā jaunums šogad būs dalībnieku grupēšana un rezultātu vērtēšana profesionāļu un amatieru ieskaitēs.

Sacensību posmi tiks aizvadīti pēc izturības, sprinta, klasiskās un paralēlās braukšanas ieskaites formāta. Kā ierasts, dalībnieki startēs trīs klasēs – 4WD (pilnpiedziņa), RWD (aizmugures piedziņa), 2WD (priekšas piedziņa), taču, ņemot vērā šī gada izmaiņas, katras klases dalībnieki tiks sadalīti profesionāļu un amatieru grupās. Dalībnieka iedalījums grupā tiks noteikts pēc kvalifikācijas anketas aizpildīšanas pirms dalības sacensībās.

"Desmitajā sezonā turpināsim pilnveidot pērn ieviesto čempionāta konceptu ar dažādām ieskaitēm un trases konfigurācijām. Rekordlielais dalībnieku skaits pērn, kas sasniedza teju 300 autobraucējus, un pieaugošais līdzjutēju pulks apliecina, ka šāds čempionāta formāts ir aizraujošs ikvienam," norāda sporta kompleksa "333" vadītājs Haralds Šlēgelmilhs.

"Savukārt, lai veicinātu godīgu un atbilstošo cīņu trasē, esam ieviesuši dalībnieku sadalījumu profesionāļu un amatieru klasēs. Vēlamies autosportu padarīt pieejamu drošā vidē arī plašākai auditorijai, kura ikdienā ar to nenodarbojas, vēlas to izmēģināt vai vienkārši aizraujoši pavadīt dienu," rezumē Šlēgelmilhs.

"333 Ziemas kauss" čempionātā piedalīties var ikviens autobraucējs ar standarta automašīnu, kas ir aprīkota ar jebkura zīmola rūpnieciski ražotām ielas riepām.

Par dalībnieku motivēšanu šogad ir parūpējušies vairāki sacensību atbalstītāji, nodrošinot kopējo balvu fondu piecu tūkstošu eiro apmērā. Savukārt galvenās balvas 2016. / 2017. gada sezonas uzvarētājiem šogad tiks piešķirtas visās klasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!