Foto: Foto no personīgā arhīva
Aizvadītajā nedēļas nogalē Vācijā notika šīs sezonas 4. pasaules čempionāta posms motokrosā blakusvāģiem. Neraugoties uz apgrūtinošajiem laika apstākļiem, ļoti labu sniegumu šajās sacensībās uzrādīja Latvijas pārstāvji, diviem sportistiem kāpjot uz goda pjedestāla, informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Vācijā motokrosistus sagaidīja ļoti lietains laiks, kas trases segumu ātri vien pārvērta dubļos. Taču, neskatoties uz papildus grūtībām, Latvijas sportistiem šajās sacensībās veicās vairāk nekā labi. Pirmajā finālbraucienā pirmo vietu izcīnīja francūžu ekipāža – Valentins Žiro un Nikolā Musē, bet otrajā vietā ierindojās Marvins Valnučens at latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, kuriem finišā sekoja Bens Adriansens un Lauris Daiders.

Ļoti veiksmīgu pirmo braucienu aizvadīja arī Kristofa Santermana un Elvija Mucenieka ekipāža, kuriem ceturtā vieta braucienā. Savukārt Igora Rodionova un Artūra Lintera ekipāžai 14. vieta.

Otrajā braucienā līderi joprojām palika nemainīgi, vadības grožus turot Francijas pārstāvjiem. Taču otrajā vietā šajā braucienā finišēja Lielbritānijas ekipāža – Stjuarts Brauns un Džošs Čemberlens. Nemainīgi trešo vietu izdevās noturēt Adriansena un Daidera ekipāžai, kas posma kopvērtējumā deva augsto 2. vietu. Kurpniekam šajā braucienā 4. vieta, Muceniekam 5.vieta, bet Linteram – 19.vieta.

Pirmo vietu posmā izcīnīja Žiro ekipāža. Otrajā vietā ierindojās jau iepriekš minētā Daidera ekipāža, bet trešo vietu izcīnīja Marvins Valnučens un Haralds Kurpnieks. Elvija Mucenieka ekipāžai posmā izcīnīta 4.vieta, bet Artūra Lintera divniekam 16.pozīcija.

Pēc aizvadītajiem posmiem pirmo vietu saglabā Valentīns Žiro un Nikolā Musē, otrajā vietā Bens Adriansens un Lauris Daiders, bet trešajā – Marvins Valnučens un Haralds Kurpnieks. Nākamais pasaules čempionāta posms šajā nedēļas nogalē norisināsies Nīderlandē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!