Foto: FIAWorldRallycross.com

Divkārtējais autošosejas DTM čempions Timo Šaiders apstiprinājis, ka piedalīsies visos desmit 2019. gada pasaules rallijkrosa čempionāta ("World RX") posmos, informē seriāla rīkotāji.

Vācu pilots turpinās pārstāvēt "all.inkl.com Münnich Motorsport" komandu, kas nodrošinās viņu ar jaunu "Seat Ibiza Supercar" automašīnu. Otrs komandas pilots būs vienības īpašnieks Renē Minnihs, kurš piedalīsies atsevišķos "World RX" posmos.

"Nav nekāds noslēpums, ka man jau sen sakodusi muša ar nosaukumu "rallijkross"," joko Šaiders. "Tāpēc es ļoti priecājos par savu pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā kā Renē komandas loceklis. Mēs nedaudz esam pārkārtojuši komandu un ar vislielāko rūpību un ambīcijām gatavojamies jauniem izaicinājumiem."

"Neskatoties uz to, ka no čempionāta aizgājuši daži autoražotāji, es ticu "World RX" nākotnei, jo privātajām komandām tas dod neatkārtojamu iespēju parādīt sevi globālās un profesionālās platformās, kurām ir liela auditorija," saka komandas vadītājs Renē Minnihs. "Priecājos, ka Timo paralēli darbam BMW rūpnīcas komandā pirmo reizi brauks pilnu sezonu rallijkrosa čempionātā. Viņš ātri pielāgojās šim sporta veidam un vairākkārt pierādījis savu lielo potenciālu. Esmu pārliecināts, ka mums ir labs komplekts, lai varētu cīnīties par augstām pozīcijām."

Kā ziņojām, pēc šīs sezonas par aiziešanu no "World RX" paziņoja vairāki autoražotāji — "Volkswagen", "Audi" un "Peugeot". Bez šīm komandām čempionātā piedalījās arī vairākas privātās komandas kā "Team STARD", "GK Kompetitions", "GRX" un "Olsbergs MSE", kas gan arī paziņojuši par izstāšanos no pasaules čempionāta uz vienu gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!