Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases "Ducati" komandas braucējs Andrea Doviciozo nolēmis nākamsezon nesēsties uz motocikla.

34 gadus vecais itālis paziņoja, ka nākamsezon sacensībās nepiedalīsies, taču cer, ka šajā laika posmā saņems pienācīgu līguma piedāvājumu.

Trīskārtējais "MotoGP" vicečempions jau augustā norādīja, ka pēc šīs sezonas vairs nepārstāvēs "Ducati" komandu.

Otrdien savā "Instagram" profilā sportists publicēja ierakstu, kurā pauda, ka noraidījis vairākus piedāvājumus kļūt par testa braucēju, jo šobrīd vēlējies būt brīvs no līgumsaistībām.

"Manī ir neizmērojama kaisle pēc sacensībām. Aizvien esmu ambīciju pilns, lai cīnītos un uzvarētu," teikts ierakstā. "Seriālā atgriezīšos tiklīdz piedāvājumu izteiks komanda, kas tikpat kvēli uzlūko sacensības un vēlas sasniegt to pašu, ko es."

Motošosejas sacensībās dažādās klasēs itālis startē jau 19 sezonas, kuru laikā uzvarējis 25 sacīkstēs, 20 gadījumos ieguvis "pole position", kā arī 103 reizes kāpis uz goda pjedestāla.

Jau ziņots, ka šeškārtējais pasaules čempions Marks Markess neatgriezīsies trasē uz šīs sezonas pēdējiem diviem posmiem.

27 gadus vecais Markess, kurš ir pēdējo četru gadu čempions, jūlijā sezonas pirmajā posmā salauza roku un kopš tā laika nav piedalījies sacensībās.

Augusta beigās tika paziņots, ka Markess nestartēs vēl 2-3 mēnešus, tādējādi jau tobrīd viņam zuda izredzes uz titula aizstāvēšanu.

Markesa prombūtnē 12 aizvadītajos posmos uzvaras svinējuši deviņi dažādi braucēji. Divus posmus pirms sezonas beigām kopvērtējuma līderis ir Markesa tautietis Hoans Mirs, kurš jau šajā nedēļas nogalē var nodrošināt savu pirmo "MotoGP" titulu.

Markess trasē atgriezīsies nākamajā sezonā, kad sportistiem paredzēti 20 posmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!