No nākamās MotoGP sezonas samazinoties "Honda" budžetam, rūpnīcas atbalstu zaudēs Andreā Doviciozo un Marko Simončelli. Rūpnīcas komandas sastāvā visticamāk paliks tikai Keisijs Stouners un Danijs Pedrosa.

Šogad "Honda" rūpnīca čempionātam nolēma pieteikt trīs motociklus, kad Danijam Pedrosam un Andreā Doviciozo pievienojās Keisijs Stouners, turklāt arī "Gresini" komandas pilotam Marko Simončelli tika iedots lietošanai jaunākās paaudzes motocikls.

"Šie ir grūti laiki, ekonomiskā krīze ir tālu no beigšanās," intervijā žurnālam "Motosprint" stāsta "Honda" komandas boss Šuhei Nakamoto. "Turklāt papildus tam visam Japānai ir lielas problēmas pēc nelaimēm, kas notika pavasarī. Visa mūsu ražošana ir samazinājusies par 30 procentiem un "Honda" pret to imunitātes nav. Nākas samazināt izmaksas."

Viņš turpina: "Tas mani spiež izteikt paziņojumu par 2012. gada pilotiem. Runāju es tikai par rūpnīcas komandu, jo līgumi uz nākamo sezonu mums ir tikai ar Stouneru un Pedrosu. Tādēļ jāsaka ardievas Simončelli un Doviciozo. Abiem gan esmu teicis būt pacietīgiem, jo mēs mēģinām situāciju labot. Tas ir naudas jautājums. Budžets tiks samazināts, lai arī nezinu, cik tieši daudz. Augusta vidū visam būtu jābūt skaidrībā."

"Motosprint" raksta, ka 2012. gadā uz starta būs tikai divi 1000 kubikcentimetru "Honda" motocikli, divus no kuriem izmantos rūpnīcas komanda, bet vēl divus - satelītpiloti. Kā zināms, tad šobrīd MotoGP čempionātā ar "Honda" agregātiem startē seši braucēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!