Foto: AP/Scanpix
Ar diviem posmiem Monreālas ielās noslēgusies trešā Formula E sezona, kurā par čempionu kļuva "ABT Audi" komandas braucējs Lukas di Grasi.

Pirms pēdējiem diviem posmiem kopvērtējuma līderis bija Sebastjans Buemi no "Renault E.Dams" komandas, taču viņš piedzīvoja pamatīgu neveiksmi. Vispirms pirms sestdienas sacensībām Buemi piedzīvoja tehniskas problēmas, kas ļāva startēt tikai no 12. pozīcijas, kamēr Di Grasi startēja no līderpozīcijas un finišēja pirmajā vietā. Buemi aizcīnījās līdz trešajai pozīcijai, taču pēc tam viņam piesprieda diskvalifikāciju, jo mašīna bija par četriem kilogramiem vieglāka nekā vajadzīgais formulas minimālais svars.

Pirms pēdējā posma di Grasi bija 18 punktu pārsvars pār Buemi, līdz ar to šveicietim vajadzēja pamatīgu veiksmi, lai izcīnītu čempiona titulu. Taču svētdien viņam atkal ļoti nepaveicās, jo startā viņš piedzīvoja sadursmi ar konkurentiem, kas Buemi atmeta uz pēdējām vietām. Finišā viņš sasniedza 11. pozīciju, bet di Grasi finišēja septītajā vietā, izcīnot čempionu titulu.

"Pēc divām sezonām mums beidzot tas izdevās," sacīja di Grasi, kurš iepriekšējos divos gados kopvērtējumā izcīnīja trešo un otro vietu. "Esmu ļoti lepns par sevi un komandu."

Savukārt Buemi pēc finiša devās skaidroties ar braucējiem, ar kuriem viņam bija sadursmes pēdējās sacensībās. Buemi sezonas beigas izvērtās ļoti neveiksmīgas, jo viņš pēdējos četros posmos palika bez punktiem.

Sezonas pēdējās sacensībās savu pirmo uzvaru izcīnīja Žans Ēriks Vernjē no "Techeetah" komandas.

Sezonas kopvērtējumā di Grasi triumfēja ar 181 punktu, bet Buemi kontā 157 punkti. Trešo vietu ieguva Fēlikss Rosenkvists no "Mahindra Racing" komandas. Savukārt komandu kopvērtējumā triumfēja "Renault E.Dams" vienība ar 268 punktiem, bet "ABT Audi" savāca 248 punktus. "Mahinda Racing" ierindojās trešajā vietā ar 215 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!