Foto: Volkswagen Motorsport

Soms Jari-Mati Latvala ("Volkswagen") ir saglabājis vadību pasaules rallija čempionāta (WRC) Vācijas posmā pēc otrās sacensību dienas.

Otrā rallija diena iesākās ar vēl vienu Sebastjena Ožjēra ("Volkswagen") avāriju, pirmo viņš piedzīvoja jau piektdien. Taču šoreiz incidents bija tik nopietns, ka tika atcelts konkrētais ātrumposms, bet Ožjērs ar stūrmani Žiljēnu Ingrasiju tika nogādāti slimnīcā, taču, par laimi, nekādi savainojumi sportistiem netika atklāti. Toties pasaules čempiona mašīna bija tik pamatīgi cietusi, ieskaitot drošības karkasu, ka par atgriešanos trasē trešajā rallija dienā francūzim bija jāaizmirst. Ožjērs ietriecās ceļa nožogojumā.

Otrajā sacensību dienā ekipāžām bija divreiz jāveic šā rallija un visa pasaules čempionāta garākais ātrumposms, vairāk kā 42 kilometrus garais posms Baumholderas militārajā poligonā. Trasi vēl sarežģītāku padarīja uznākušais lietus, līdz ar to bija daudz misēkļu, avāriju un izstāšanos.

No otrās dienas astoņiem ātrumposmiem piecos uzvarēja Latvala, divos, pateicoties ļoti izdevīgajai pirmajai starta pozīcijai, - bijušais F-1 pilots Roberts Kubica ("M-Sport"). Viens ātrumposms, kā jau minējām, Ožjēra avārijas dēļ tika atcelts.

Pēc 14 veiktiem ātrumposmiem Latvalas pārsvars pār otrajā pozīcijā esošo britu Krisu Mīki ir 56,6 sekundes. Trešais ir beļģis Tjerī Nevils, kurš rallijā piedalās, lielā mērā pateicoties veiksmei un komandas mehāniķiem, kuriem izdevās saremontēt pirmssacensību testa ātrumposmā sasisto Nevila mašīnu.

WRC2 vērtējumā līderis ir Žiljens Morīns, otrais ir igaunis Ots Tanaks, kurš no francūža atpaliek gandrīz pusotru minūti.

Trešajā sacensību dienā sportistiem būs jāveic četrus ātrumposmus.

Attēls: wrc.com

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!