facebook:209059346370234

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs Kristaps Blušs sestdien izcīnīja uzvaru Ziemeļamerikā notiekošā "Formula Drift" seriāla sezonas trešajā posmā, kas norisinājās Atlantā.

Sava karjerā Blušs vēl nebija guvis uzvaru kādās no prestižajām "Formula Drift" sacensībām. Jau kvalifikācijā Blušs izcīnīja augsto piekto vietu, bet izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā pārspēja amerikāni Kevinu Lorensu, kamēr astotdaļfinālā viņš pieveica arī citu amerikāni Forestu Vangu, pirmo reizi šajā sezonā iekļūstot starp astoņiem labākajiem braucējiem.

Ceturtdaļfinālā Blušs uzveica īru Džeimsu Dīnu, bet pusfinālā tika galā arī ar poli Pjotru Viečeku. Savukārt izšķirošajā cīņā latvietis uzveica kopvērtējuma līderi Frēdriku Osbo no Norvēģijas, izcīnot uzvaru šajā posmā. Līdz šim labākais sasniegums "Formula Drift" sacensībās Blušam bija otrā vieta. Šīs sezonas pirmajos divos posmos viņš aizkļuva līdz astotdaļfinālam.

Pēc trim posmiem kopvērtējumā Blušs ar iekrātiem 174 punktiem pakāpies no divpadsmitās uz piekto vietu, kamēr līderim Osbo ir 260 punkti. Blušs jaunajā sezonā startē ar "BMW E92 Eurofighter" automašīnu, kas pirmo reizi tika iemēģināta pagājušā gada noslēdzošajā posmā.

Iepriekšējā sezonā Blušs "Formula Drift" kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu. Šosezon šajā sacensību seriālā gaidāmi astoņi posmi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!