Foto: Larrychenphoto.com

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs Kristaps Blušs sestdien nepārvarēja ceturtdaļfinālu Ziemeļamerikā notiekošā "Formula Drift" seriāla sezonas piektajā posmā.

Kvalifikācijas sacensības Blušs šoreiz izlaida, bet pirmajā izslēgšanas cīņu kārtā uzveica amerikānieti Kamerūnu Mūru. Blušs nākamajā sacensību kārtā jeb ceturtdaļfinālā tikās pret citu ASV sportistu Raienu Tverku, taču pieredzējušo braucēju Latvijas autosportists nepārspēja.

Par šo sacensību uzvarētāju tika kronēts īru braucējs Džeimss Dīns.

Sezonas kopvērtējuma līderis pēc četriem posmiem ar 417 punktiem ir tieši Dīns, bet Blušs ar 262 punktiem ir septītais, nokrītot par vienu vietu uz leju.

Jau ziņots, ka maijā Blušs uzvarēja "Formula Drift" sezonas trešajā posmā Atlantā, pie šāda panākuma tiekot pirmo reizi karjerā. Savukārt pēc tam ceturtajā posmā viņš nepārvarēja astotdaļfinālu.

Blušs jaunajā sezonā startē ar "BMW E92 Eurofighter" automašīnu, kas pirmo reizi tika iemēģināta pagājušā gada noslēdzošajā posmā.

Iepriekšējā sezonā Blušs "Formula Drift" kopvērtējumā izcīnīja piekto vietu. Šosezon šajā sacensību seriālā gaidāmi astoņi posmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!