Foto: Privātais arhīvs

Latvijas "Drive eO" komanda, kas ar pilota Rīsa Millena pūlēm uzvarēja 100. "Pikes Peak International Hill Climb" sacensībās elektroauto konkurencē, ar sasniegto ir ļoti apmierināti un sola savu rezultātu vēl uzlabot.

"Paikspīkas sacensības ir beigušās ļoti labi, esam vinnējuši elektriskajā klasē un mazliet pietrūka līdz uzvarai absolūti," savā kontā "Facebook" pēc sacensībām ierakstījis viens no komandas inženieriem Ingus Ulmis. "Mēs visi, ieskaitot Rīsu, esam ļoti apmierināti. Esam iebraukuši astoņu minūšu klubā. Mašīna bija perfekta, gan balstiekārtas un bremžu regulējumi, gan arī visa elektrība un elektronika."

"Šoreiz mazliet pietrūka pieredzes ar riepām, tagad, protams, zinām, kas nebija pareizi," atzīst komandas pārstāvis. "Negadījumu dēļ sacensības ievilkās, un līdz ar to mazliet par daudz bija uzsilis asfalts, un aizmugurējās mīkstā sastāva riepas diezgan ātri sāka "peldēt", visu ceļu bija "jāķer" mašīnas aizmugure. Vidus sekcijā bija arī sagriešanās. Esam priecīgi, ka mašīna ir vesela, un rezultāts ir ļoti atzīstams. Vēlāk vasarā varēsim atsāk riepu testus, lai nākamajā gadā būtu vēl gatavāki."

Kā ziņojām, Rīsa Millena pilotētais "PP100" elektromobilis uzvarēja klases ieskaitē, bet kopējā vērtējumā ieņēma otro vietu aiz pieredzējušā pilota Rolāna Dimā, kurš brauca ar "Unlimited" klases "Honda" automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!