Aizvadītajā nedēļas nogalē, 7. augustā, Vecpils autotrasē norisinājās Latvijas autokrosa čempionāta un kausa otrais sacensību posms, kā arī Baltijas kauss "B6000" bagijiem. Sportisti saskārās ar mainīgiem laikapstākļiem, kas trases segumu pielīdzināja braukšanai pa ledu ziemā. Lielais dalībnieku pulks skatītājus priecēja ar dubļu sacīksti un iespaidīgiem apdzīšanas manevriem trases līkumos, informēja organizatori.

Lielāko dalībnieku skaitu šajās sacensībās pulcēja "2000 super" klase, kurā uz starta izgāja 15 pārstāvji. Sīvas cīņas sportistu vidū norisinājās kopš pirmās kvalifikācijas. Visas dienas garumā lielisku sniegumu uzrādīja Ritvars Kārkliņš, 2019. gada čempions un 2020. gada vicečempions "2000 super" klasē, kurš sacensību noslēgumā kāpa uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena. Otro un trešo pozīciju ieņēma Viesturs Plētiens un Ivo Gabrāns.

"Sajūtas fantastiskas, šķiet, ka šī bija mana diena, mana trase un piemēroti laikapstākļi, lai sasniegtu labāko rezultātu. Trases segums pēc lietus ir pietuvināts braukšanai ziemas apstākļos, tā ir mana stihija, pieredze braucot ziemā palīdzēja šajās sacensībās nokļūt augšgalā," teica Ritvars Kārkliņš.

1600 klases diena iesākās ar "notīrītu" trasi, tāpēc dalībnieku ātrums trasē palielinājās un cīņas starp dalībniekiem kļuva sīvākas. Svarīgi bija jau startā izvirzīties vadībā, jo trasē apdzīšanas manevri kļuva neiespējami. Dienas favorīti – Jānis Lideris, Andis Kļava, Dāvis Ūdris un Jānis Nagla. Fināla braucienā interesantas cīņas starp līderiem. Posms noslēdzās ar pirmo Anda Kļavas uzvaru Latvijas čempionātā kopš 2014. gada, otro vietu izcīnīja Jānis Nagla, bet jaunajam braucējam Dāvim Ūdrim pirmais pjedestāls un trešā pozīcija.

"Vecpilī bija mitrā gonka, man tieši tādas patīk. Visu dienu kopā ar konkurentiem cīnījāmies, Jānis Lideris, Jānis Nagla ir spēcīgi konkurenti, tāpat Juris Narubins un jaunais braucējs Dāvis Ūdris ir ātri. Šī uzvara man ir ļoti nozīmīga, jo autokrosā esmu sen un pēdējos gados šāds rezultāts netika sasniegts, ir patīkami," emocijām dalās Andis Kļava.

Jau iepriekš informējām, ka uz starta Vecpilī pirmo reizi gatavojās B6000 bagiji. Klasē cīnījās seši sportisti, bet sacensību noslēgumā uz goda pjedestāla kāpa Jānis Kozlovskis, kurš svinēja uzvaru, bet otro un trešo vietu sadalīja brāļi Ainārs un Dinārs Ramati.

Jānis Kozlovskis, pirmais B6000 bagiju klases uzvarētājs Vecpils autotrasē: "Vecpils autotrase ir ļoti viltīga, labi, ka uzlija lietus, puikām (Ainārs un Dinārs Ramati) bija iespēja paslidināties un pamācīties šīs trases trajektorijas. Šeit mašīnu ir jāmāk pareizi vadīt līkumos, lai nepazaudētu ātrumu un pozīciju, iespējas tikt izmestam no trases ir lielas. Pašam visu sacensību dienu niķojās tehnika, ar mehāniķi nevarējām atrast problēmu, bet uz fināla braucienu spējām sataisīt mašīnu. Līdzjutēji pirms fināla priecājās, ka startēju no pēdējās rindas, jo zināja, ka es mēģināšu visus apbraukt un būs interesanti skatīties. Braucienā viss izdevās, mašīna klausīja, trajektorijas noturētas un finišs sasniegts pirmajam."

Labākie Latvijas autokrosa čempionāta un kausa otrajā posmā:
Mini bagiji:

1. Emīls Mirošņiks 2. Kristupas Pilipavičius 3. Klāvs Žvagins
Xtreme Junior bagiji:
1. Markuss Ūtēns 2. Raivo Jānis Beierbahs 3. Marks Jeršovs
Xtreme bagiji:
1. Mikus Neško 2. Viesturs Sporģis (J) 3. Keivo Koiv
B1600 bagiji:
1. Janar Kadak 2. Edgars Zīverts 3. Arnis Odiņš
VAZ klasika:
1. Jānis Logins 2. Jānis Linde 3. Edijs Zimza
1600:
1. Andis Kļava 2. Jānis Nagla 3. Dāvis Ūdris
2000 super:
1. Ritvars Kārkliņš 2. Viesturs Plētiens 3. Ivo Gabrāns
Open 2500:
1. Armands Plūme 2. Ints Jeršovs 3. Kitija Jeršova
Baltijas autokrosa kauss:
B6000 bagiji:
1. Jānis Kozlovskis 2. Ainārs Ramats 3. Dinārs Ramats

Latvijas autokrosa čempionāta un kausa trešais sacensību posms norisināsies 22. augustā Brenguļu autotrasē, Valmieras novadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!