Foto: AP/Scanpix

Itālijas bijušais F-1 braucējs un paralimpiskais čempions Alekss Dzanardi piektdien pēc veselības stāvokļa pasliktināšanās tika nogādāts slimnīcā un ievietots intensīvās terapijas nodaļā, teikts Valdučes slimnīcas Komo paziņojumā.

53 gadus vecais vīrietis tika pārvests uz Svētā Rafaela slimnīcu Milānā, jo viņa klīniskais stāvoklis bija kļuvis "nestabils", teikts paziņojumā.

Informāciju sniedza Valdučes slimnīca Komo, kuras vadībā darbojas rehabilitācijas klīnika "Villa Beretta", uz kuru Dzanardi otrdien tika pārvests pēc vairāk nekā mēneša pavadīšanas slimnīcā Sjēnā.

Atsevišķā paziņojumā Svētā Rafaela slimnīca vēsta, ka Dzanardi ar ātrās palīdzības mašīnu veselības iestādē ieradās plkst.16.30. Ārsti nekavējoties veica pirmos testus, lai noskaidrotu viņa stāvokli.

Pirms trim dienām "Santa Maria alle Scotte" slimnīcā Sjēnā Dzanardi tika atzīts par pietiekami veselu, lai atstātu intensīvās terapijas nodaļu un sāktu nepieciešamo neiroloģisko rehabilitāciju "Villa Beretta".

Nākamajā dienā viņa dēls Nikolo sniedza interviju Itālijas dienas laikrakstam "Corriere della Sera", kurā viņš bija pārliecināts par sava tēva atveseļošanās izredzēm.

Dzanardi ir pazīstams ar savu raksturu un cīņassparu, nekad nepadodoties.

Viņš guva smagus smadzeņu un galvaskausa savainojumus 19.jūnija ceļu satiksmes negadījumā roku divriteņu stafetes pasākuma laikā Toskānā. Sjēnā viņš tika operēts trīs reizes un tika turēts mākslīgi izraisītā komā līdz pagājušajai nedēļai.

Dzanardi ir invalīds kopš 2001.gada, kad viņš zaudēja abas kājas CART sērijas čempionāta avārijā Lauzicringas trasē sacīkstēs Vācijā.

Negadījums viņu neapturēja. Viņš pārgāja no automašīnu sacīkstēm uz parariteņbraukšanu, kā arī izcīnīja četras zelta un divas sudraba medaļas 2012. un 2016.gada paralimpiskajās spēlēs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!