Foto: Publicitātes foto

Britu F-1 pasaules čempions Džensons Batons ("McLaren") uzskata, ka 19 gadus vecais krievu pilots Daniils Kvjats varētu reiz nožēlot to, ka tik agri pievienojies "Toro Rosso" komandai, ziņo britu mediji.

Pieredzējušais britu pilots uzskata, ka Kvjatam varētu pietrūkt pieredzes, ņemot vērā radikālās tehniskās izmaiņas, kas tiks ieviestas no nākamās sezonas. Arī F-1 testos Kvjats ir maz piedalījies.

"Šobrīd [ienākt F-1] ir daudz grūtāk," aicināts salīdzināt ar savu pievienošanos F-1, izdevumam "Autosport" saka Batons. "Tagad tiek aizvadīts daudz mazāk testu nekā vajadzētu. Viņam, protams, šķiet, ka šī ir lieliska izdevība un viņš startēs F-1, taču ja ir izvēle 19 gadu vecumā ienākt F-1 pēc vienas sezonas F-3 un GP3 vai aizvadīt vēl kādas pāris sezonas citā seriālā, vajadzētu izvēlēties pēdējo. Tur var apgūt "slick" tipa riepas, antispārnu darbību, trases, komandas darbu. Junioru komandās ar tevi strādā 12 cilvēku, F-1 komandā - 700. Tā ir pavisam citāda atmosfēra."

Arī "Forc India" pilots Pols Di Resta atzīst, ka esot bijis pārsteigts par "Toro Rosso" komandas drosmīgo izvēli. "Es biju tikpat šokēts kā visi pārējie," viņš saka, "Nākamais ir ļoti svarīgs gads [F-1], un varbūt par daudz tiks prasīts no 19 gadus veca puiša. Bet varbūt viņš izbrauks no boksiem un pārsteigs mūs visus. Es negribu nevienu noniecināt, taču tas ir ļoti liels lēciens - no GP3 uz F-1, turklāt ņemot vērā visas tehniskās izmaiņas."

Kā ziņojām, "Toro Rosso" komanda ir parakstījusi līgumu uz nākamo sezonu ar Daniilu Kvjatu, kurš stāsies Daniela Rikjardo vietā. Kā zināms, Rikjardo šīs sezonas beigās pāries uz F-1 čempionvienību "Red Bull" un kļūs par Sebastjana Fetela pārinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!