Britu F-1 pilots Džensons Batons ("McLaren") piekritis piedalīties šāgada "Race of Champions" (ROC) sacīkstēs, kas decembrī risināsies Diseldorfā, informē pasākuma organizatori.

Bez Batona pirmo formulu šajā pasākumā pārstāvēs vācieši Senastjans Fetels ("Red Bull") un Mihaels Šūmahers ("Mercedes").

"Es ar nepacietību gaidu atgriešanos "Race of Champions"," intervijā ROC mājas lapā saka Batons, kurš čempionu sacīkstē piedalījās 2009. gadā Pekinā. "Tas ir lielisks veids, kā pabeigt sezonu, turklāt vienmēr ir patīkami satikties ar veciem draugiem no autosporta pasaules. "Race of Champions" ir ļoti jautrs pasākums, kurā ikviens vēlas iepriecināt skatītājus. Vāciešiem bija nejauks paradums mūs uzvarēt Vemblija stadionā [2007. un 2008.gadā], tāpēc varbūt ir pienācis laiks atmaksai viņu laukumā."

"Race of Champions" notiek kopš 1988. gada, kad tas tika izveidots kā pasaules rallija čempionu pasākums sezonas nobeigumā, bet ar laiku sacensības no Kanāriju salām pārcēlās uz lielākajiem Eiropas un Āzijas stadioniem un no grants uz asfaltu. Tajās piedalās dažādu autosporta disciplīnu čempioni un zvaigznes, sacenšoties paralēlā trasē ar identiskiem braucamrīkiem - rallija mašīnām, bagijiem un prototipiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!