Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu miljonārs un NASCAR komandas īpašnieks Džīns Hāss ir izanalizējis "mazo" F-1 komandu kļūdas un negrasās tās atkārtot, vēsta CNN.

Kā zināms, "Haas F-1 Team" F-1 pasaules čempionātam gatavojas pievienoties 2016.gadā.

"Viņus pazudināja daudzās kļūdas," par "Caterham", "Marussia" un HTR komandu "bojāeju" intervijā CNN izteicies Hāss. "Tai skaitā nepietiekami resursi un mašīnas, kas steigas dēļ tika sakomplektētas pavirši."

Hāss norāda, ka savā pašreizējā darbā pie F-1 komandas izveides esot saņēmis gan atbalstu un uzslavas, gan skeptisku attieksmi, ņemot vērā faktu, ka visas trīs komandas, kas pēdējā laikā pievienojušās "karaliskajam" autosacīkšu seriālam, ir piedzīvojušas problēmas un pārstājušas eksistēt, bet pēdējais Amerikas projekts - "USF1" komanda - vispār netika līdz formulas izbraukšanai trasē.

"Pirms mums daudzi ir cietuši neveiksmi, tāpēc skepse ir dabiska," piebilst uzņēmējs. "Cilvēka ir dabā apšaubīt kaut ko, iekams viņš nav pārliecinājies, ka tas ir iespējams"

Lai gan Hāsa komanda ieguva licenci, kas tai ļautu F-1 iesaistīties ar 2015.gada sezonu, tā vietā viņš izvēlējies rūpīgāk sagatavoties aiznākamajam gadam, kad "Haas" komanda izmantos "Ferrari" dzinējus un saņems atbalstu no titulētās itāļu vienības.

"Mēs būtu ļoti lepni, ja kļūtu par "Ferrari" "B komandu", jo tas mums dotu labu skolu, kā strādāt F-1," saka Hāss.

Hāsam pieder "Haas Automation Inc." kompānija, kuras gada ienākumi ir ap vienu miljardu dolāru. Tā ir viena no lielākajām industriālās tehnikas ražotājām pasulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!