Foto: ERC

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks par uzvaru U27 Eiropas rallija čempionātā (ERČ) ieguvis 100 tūkstošus eiro vērtu balvu — iespēju ar "Škoda Fabia R5" automašīnu piedalīties divos ERČ posmos U28 konkurencē, vēsta seriāla oficiālā mājas lapa.

Pirmā sacīkste ar jaudīgo "Škoda Fabia R5" spēkratu 19 gadus vecajam liepājniekam būs 2019. gada ERČ sezonas otrais posms, Kanāriju salu rallijs maija sākumā, bet otrā — "Rally di Roma Capitale" jūlija vidū. Tieši šajā rallijā Itālijā Mārtiņš izcīnīja savu pirmo uzvaru čempionātā.

"Ļoti priecājos, ka uzvara ERČ U27 čempionātā man devusi šādu iespēju, kas pierāda, ka smags darbs atmaksājas," saka Sesks. "Balva deva man motivāciju pārkāpt R5 mašīnā un tagad mums būs sevi jāpierāda U28 čempionātā tikpat labi kā U27."

Sacensību komplektā iekļautas arī testu sesijas pirms sacensībām un pilns "Motorsport Italia" komandas atbalsts.

"Ceram, ka Mārtiņam izdosies šai balvai pievienot nepieciešamo papildus finansējumu, lai varētu aizvadīt pilnu sezonu ERČ U28 čempionātā," saka ERČ koordinators Žaks-Batiste Lejs. "Zinot viņa potenciālu, nav šaubu, ka Mārtiņš var cīnīties par titulu arī 2019. gadā un nodrošināt sev iespēju tādai pat balvai arī 2020. gadā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!