Foto: Reuters/Scanpix

F-1 promouters Bērbijs Eklstouns pieļauj iespēju, ka skatītāju biļetes uz F-1 sacensībām varētu kļūt lētākas, ja komandas piekristu samazināt savas prasības pret posmu rīkotājiem.

"Mercedes" F-1 komandas vadītājs Toto Volfs nesen sūkstījies, ka skatītāju biļešu cenas esot ļoti augstas un ir kaut kas jādara, lai tribīnes būtu pilnas vismaz kādos "klasiskajās" F-1 trasēs kā Hokenheima un Monca.

"Tiešām viņš tā teica?" par Volfa priekšlikumu intervijā izdevumam "Autosport" izteicies Eklstouns. "Tad viņam ir jāpasaka, lai samazina savas prasības no posmiem, un mēs varēsim samazināt biļešu cenas. Kā zināms, komandas saņem 70% no peļņas, kas nonāk pie promouteriem."

Ienākumi no skatītāju biļetēm ir viens no nedaudzajiem veidiem, kā sacīkšu organizatori var segt augstās dalības maksas par sacensību rīkošanu, norāda "Autosport".

Tāpat Eklstouns apšauba, ka biļešu cenas aizkavē skatītājus apmeklēt F-1 sacensības klātienē. Viņš uzskata, ka šodien cilvēkiem ir ļoti plašas izklaides iespējas un sacensību skatīšanās no tribīnēm vairs nav tik aizraujoša, kāda tā bija kādreiz.

Biļetes uz Krievijas debijas posmu Sočos svārstās no 324 eiro tālākajās tribīnēs līdz 707 eiro centrālajā tribīnē. Biļešu cenas norādītas uz trim dienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!