Foto: AFP/Scanpix

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā pašlaik ir pārāk daudz komandu, uzskata sacensību vadītājs Bērnijs Eklstouns.

Pagājušajā sezonā čempionātā startēja 12 komandas un 24 formulas, tomēr pēc "Hispania Racing Team" (HRT) izformēšanas pasaules prestižākajās autosacīkstēs palikušas 11 komandas un 22 formulas.

"Es labāk čempionātā vēlētos desmit komandas. Nekad neesmu gribējis, ka to skaits pieaug līdz 12," izteicies Eklstouns. "Ar desmit komandām ir vienkāršāk strādāt - gan organizatoriski, gan transportēšanas ziņā."

Eklstouns paudis pārliecību, ka HRT komandas jautājumā nekāda attīstība nav gaidāma, jo neviens nebūs gatavs investēt komandā, kas trīs sezonu laikā nav izcīnījusi nevienu punktu.

HRT bija viena no trim komandām, kas 2010.gada sezonā papildināja F-1 saimi. Pēc bijušā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidenta Maksa Moslija iniciatīvas kopā ar HRT čempionātā ienāca arī "Marussia" un "Caterham" komandas.

Arī pārējās divas komandas šo trīs sezonu laikā nav tikušas pie kopvērtējuma punktiem.

Kā ziņots, pretēji iepriekš prognozētajam, nākamajā F-1 sezonas kalendārā, iespējams, būs vien 19 posmi. Sākotnēji kā 20.sacīkste bija plānots debijas posms Ņūdžersijas trasē ASV, bet pēc tam, kad kļuva skaidrs, ka nākamajā sezonā šī trase vēl nebūs gatava, tika meklētas alternatīvas. Pašlaik vienīgā kandidatūra ir sacīkstes Stambulā, taču to aizvadīšanai ir lieli finansiālie šķēršļi.

2013.gada sezona sāksies 17.martā Austrālijā, bet noslēgsies 24.novembrī Brazīlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!