Foto: Reuters/Scanpix

Lai maksātnespējīgais uzņēmums, kuram pieder Nirburgringas trase, 7.jūlijā varētu sarīkot Vācijas "Grand Prix" sacensības, Pirmās formulas (F-1) čempionāta vadītājs Bērnijs Eklstouns atcēlis 14 miljonu eiro (9,8 miljonu latu) lielo organizatoru nodevu.

Nirburgringa, kas atrodas 80 kilometrus uz dienvidiem no Ķelnes, kopš 15.maija ir pārdošanā, bet uzņēmums, kuram trase pieder, ir iesniedzis maksātnespējas prasību. Lai sacensības šajā trasē būtu iespējams sarīkot, kas būs jau devītās pēc kārtas, Eklstouns atcēlis organizatoriem ierasto nodevu.

"Mēs ar Eklstounu spējām vienoties visai ātri. Sarunu nianses gan pagaidām netiek atklātas," vācu laikrakstam "Bild" pavēstījis maksātnespējas administrators Pjetro Nuvoloni.

"Ar šo soli Eklstouns Nirnburgringas trases labā F-1 vācu līdzjutējiem ir izdarījis lielu pakalpojumu," paudis trases pārstāvis Jenss Līzers.

Par to, ka sacensības labi zināmajā Vācijas trasē notiks arī šogad, Nirburgringas trasi pārvaldošais uzņēmums pēc vairāku nedēļu svārstīšanās paziņoja jau janvāra beigās. Kopš 2009.gada sacensības tur tiek rīkotas sadarbībā ar Hokenheimas pilsētu.

"Es augsti vērtēju Nirburgringu un tās vēsturi. [Tur rīkotais] "Grand Prix" vienmēr uzstāda ļoti augstas prasības pilotiem un komandām. Es vēlētos redzēt, ka Nirburgringas trase turpina rīkot sacīkstes, kopjot F-1 tradīcijas," savu lēmumu par nodevas atcelšanu komentējis Eklstouns.

Pirms Vācijas posma 30.jūnijā vēl jāaizvada sacensības Lielbritānijā.

Pēc septiņiem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 132 punktiem ir "Red Bull" pilots vācietis Sebastjans Fetels, kurš jau par 36 punktiem apsteidz uz otro pozīciju uzkāpušo spāni Fernando Alonso ("Ferrari"), bet trešo vietu ar 88 punktiem ieņem soms Kimi Raikonens no "Lotus" vienības.

Savukārt Konstruktoru kausā pārliecinoša līdere ar 201 punktu ir "Red Bull", kurai ar 145 punktiem seko "Ferrari", bet trešā ir "Mercedes" komanda ar 134 punktiem.

Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!