Foto: AFP/Scanpix

F-1 promoters Bērnijs Eklstouns strādā pie "rezerves plāna" situācijai, ja F-1 čempionāta komandu skaits turpinās samazināties, ziņo ārzemju mediji.

Gaidāms, ka 2015.gada sezonas pirmajā posmā Melburnā uz starta varētu iziet tikai deviņas komandas, ja "Marussia" vienībai neizdosies atgriezties čempionātā. Ņemot vērā finansiālās problēmas, ar kādām cīnās "Force India" un "Lotus" F-1 komandas, var gadīties, ka drīzumā dalībnieku skaits var sarukt pat līdz astoņām komandām, raksta izdevums "Autosport".

Sākotnēji Eklstouns piedāvāja bagātajām komandām startēt ar trim bolīdiem, taču šo ideju F-1 stratēģiskās grupas sapulcē noraidīja "Ferrari", "Mercedes" un "McLaren" komandas.

Tagad kļuvis zināms, ka Eklstouns strādā pie tā saucamās "otrās divīzijas" idejas. Tajā startētu dalībnieki ar 2013.gada "Red Bull" šasijām un "Mecachrome" V8 dzinēju, par kuru izstrādāšanu atbildēs bijušais "Benetton" un "Renault" F-1 komandas boss Flavio Briatore. F-1 promoters apgalvo, ka šim projektam pietiks ar 15 miljoniem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!