Šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. novembrī, leģendārajā Nirburgringas sacīkšu trasē Vācijā norisināsies gan FIA pasaules rallijkrosa čempionāta, gan FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta "Euro RX3" klases sezonas noslēdzošais posms "World RX of Germany".

Vācija "World RX" čempionātu uzņēmusi jau kopš čempionāta iedibināšanas 2014. gadā, pie tam, sacensības sākotnēji notika Esteringā, tad arī plaši zināmajā Hokenheimā, bet kopš pērnā gada pārcēlušās uz ne mazāk leģendāro Nirburgringu, kur izveidota 1029 metrus gara rallijkrosa trase, ar unikālu reljefu – trases augstuma starpība ir 15 metri, bet slīpums var sasniegt pat 12%.

Lai arī pirmās pilnībā elektrificētās rallijkrosa sezonas uzvarētājs tika noskaidrots jau iepriekšējā posmā, par 2022. gada pasaules čempionu rallijkrosā kļūstot pārliecinošam sezonas līderim Johanam Kristofersonam ("Kristoffersson Motorsport"), rallijkrosa interesentiem par prieku saglabājas spēkošanās par atlikušajām godalgotā trijnieka pozīcijām. Ja Kristofersonam ir 39 punktu handikaps pār savu tautieti Timiju Hansenu ("Hansen World RX Team"), tad T.Hansenu un viņa tuvāko konkurentu somu Niklasu Gronholmu ("CE Dealer Team") šķir 9 punkti, bet par vēl diviem punktiem mazāk ir uzreiz diviem pilotiem – dalītā ceturtajā / piektajā vietā ierindojas Timija brālis un komandas biedrs Kevins Hansens un norvēģis Ole Kristians Veibijs, kurš pārstāv "Kristoffersson Motorsport" vienību.

Pēdējos posmos sevi arvien spilgtāk apliecinājuši arī jaunie "CE Dealer Team" un "Kristoffersson Motorsport" komandu braucēji Klāra Andersone un Gustavs Bergstroms, kuri noteikti centīsies noslēgt sezonu uz pozitīvas nots.

Tāpat sezonas pēdējo posmu sagaidīsim ar izmaiņām un papildinājumiem arī braucēju sastāvā – tā "ALL-INKL.COM Muennich Motorsport" komandas pilotu Renē Mjunihu sezonas noslēdzošajās sacensībās aizstās par FIA Eiropas rallijkrosa čempionu "Euro RX1" klasē kļuvušais Antons Marklunds.

Tikmēr ilgi gaidītu jaunumu rallijkrosa interesentiem sagādājusi "GCK Motorsport", kas uz viena no visu laiku zināmākā rallija auto "Lancia Delta" bāzes sagatavojusi jaunuzbūvētu RX1e klases elektromašīnu "Lancia Delta EVO-E RX", kuru tās debijas sacensībās pilotēs komandas vadītājs Gerlēns Šišerī.

Šajā nedēļas nogalē Nirburgringā norisināsies arī FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta "Euro RX3" klases, kurā sportisti startē ar 1,6 litru priekšpiedziņas automašīnām, 2022. gada sezonas piektais (un noslēdzošais) posms. Arī "Euro RX3" ieskaitē čempiona titulu jau priekšlaicīgi nodrošinājis beļģis Kobe Pauvels, kurš uzvarējis trijos no četriem līdz šim notikušajos posmos, bet reizi palicis otrais. Kopvērtējuma otrajā pozīcijā ar 52 punktiem atrodas polis Damians Litvinovičs, bet par pieciem punktiem mazāk ir portugālim Joao Ribeiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!