Foto: Privātais arhīvs

Andra Dambja vadītā "OSC" komanda kopā ar piesaistīto amerikāņu pilotu Rīsu Millenu centīgi gatavojas gaidāmajām Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībām, kurās startēs ar iespaidīgo megavata "eO PP03" elektrisko automašīnu.

"OSC" komanda aizvadījusi trīs dienu testus vietējā autosporta trasē, pielāgojot mašīnu pilota un Paikspīkas trases prasībām, liecina komandas pārstāvju sociālajā vietnē "Facebook" ievietotā informācija.

"Rezultāts ir ļoti iepriecinošs," savā profilā raksta viens no "OSC" komandas inženieriem Ingus Ulmis. "Esam gana pastrādājuši. "PP03" balstiekārta, transmisija un bremzes ir par 90% tuvu ideālam. No pirmdienas sāksim pievērsties elektronikai, te būs iespēja izvērsties Jānim [Horelikam]. Rīss ir uzlicis balstiekārtas regulējumus, lai Jānis varētu sekmīgi testēt elektroniku."

"Man ir liels gods strādāt kopā ar tik augsta līmeņa komandu, kas liek arī man domāt "ārpus rāmjiem"," saka pilots Rīss Millens. "Es nekad iepriekš neesmu izbaudījis tādu jaudu, lai gan esmu braucis ar dažām ļoti ātrām mašīnām, turklāt esam sasnieguši tikai 60% no pieejamās jaudas! Testi bija ļoti aizraujoši!"

Dienu iepriekš komanda ziņoja: "Vakar bija ļoti ražīga diena, nomainījām priekšējā reduktora regulējumus, mēģinājām dažādus atsperu uzstādījumus un visbeidzot pēcpusdienā uzlikām uzlikām agresīvāku, nu jau slaveno Akermaņa leņķi. Nu jau PP03 uzvedās ļoti labi. Pēc stundas atkal dodamies uz trasi pārbaudīt pēdējos regulējumus."

Kā ziņojām, šogad elektriskajā klasē "PP03" būs vēl četri konkurenti.

"Pikes Peak International Hill Climb" risināsies 28. jūnijā, un "Ogres Servisa Centrs" ("OSC") tās būs trešās Paikspīkas sacensības pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!