Foto: Foto no personīgā arhīva

Latvijas inženiera Andra Dambja un "Ogres Servisa Centra" ("OSC") būvētais elektroprototips "eO PP03" ar amerikāņu pilotu Rīsu Millenu pie stūres uzrādījis labāko rezultātu šāgada "Pikes Pieak International Hill Climb" pirmajos treniņos.

Millena uzrādītais kopējais laiks - trīs minūtes un 47,164 sekundes - bija labākais rezultāts 31 dalībnieka konkurencē. Otrs ātrākais bija "eO PP03" galvenais konkurents, leģendārais japānis Nobuhiro Tadžima ar savu "Tajima Motor" elektromašīnu - 4:06,804.

Treniņi notika Paikspīkas trases pirmajā un otrajā sektorā, un abos Millens bija ātrākais - attiecīgi 1:36:807 un 2:10,357. Pirmajā sektorā Tadžima tika apsteigts par deviņām, otrajā par 11 sekundēm.

"Pirmdiena. Ir sākusies sacensību nedēļa. Šodien bija tehniskā komisija, kuru veiksmīgi izgājām bez aizrādījumiem. Pēc tam bijām @PPIR, lai gūtu apstiprinājumam, ka elektronika mums ir uz 86 - 95% ok (vienmēr var būt labāk). Rītdien (23. jūnijā) mums ir brīvie treniņi pašā augšējā daļā (no "Devil's playground") esam gatavi PPIHC," savā "Facebook" lapā raksta viens no komandas inženieriem Ingus Ulmis.

Kā zināms, 93. Paikspīkas kalnā braukšanas sacensības notiks 28. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!