Foto: Krišs Karnītis

2017. gada Eiropas rallija čempionāta (ERČ) pēdējā posma, "Rally Liepāja", rīkotāji jau ir saņēmuši pirmos dalībnieku pieteikumus, un tie ir diezgan raibi.

Kā liecina portāla "Delfi" rīcībā esošais pašreizējais saraksts, dalībnieku sastāvs sacensībās arī ģeogrāfiski būs ļoti plašs. Pirmie pieteikumi ir atsūtījis Vācijas pilots Toms Kristensons, kas startēs ERC3 ieskaitē ar "Opel Adam R2" klases automašīnu.

Liepājas rallijā piedalīsies arī vācu augstmanis - Bavārijas princis Alberts no senās Turnu un Taksisu dzimtas. Viņam palīdzēs beļģu stūrmanis Bjirns Degands un viņi brauks ar "Škoda Fabia R5" automašīnu. Prinča konkurents būs divkārtējais Latvijas čempions, soms Kalle Rovanpera ("Ford Fiesra R5") un abi Latvijas komandas "Sports Racing Technologies" piloti Nikolajs Grjazins un Ralfs Sirmacis (abiem - "Škoda Fabia R5").

R5 klases mašīna būs arī Saūda Arābijas pilotam Rakanam Al-Rašedam, kurš Liepājā startēs ar somu stūrmani Jarko Kalliolepo, un polim Lukašam Habajam ("Ford Fiesta R5").

Pieteikums saņemts arī no diviem Krievijas braucējiem – esošā valsts čempiona N4 klasē Sergeja Remeņņika ("Mitsubishi Lancer Evo X") un Aleksandra Kudrjavceva ("Peugeot 208 R2").

Pieteikumu pieņemšana turpināsies līdz 21. septembrim.

"Rally Liepāja", kas notiks 7. un 8. oktobrī, būs noslēdzošais ERČ un arī Latvijas rallija čempionāta (LRČ) posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!