Viens no šī brīža pasaules spēcīgākajiem pasaules pilotiem Madss Estbergs nedēļas nogalē gaidāmajā Latvijas autorallija čempionāta trešajā posmā - "Rally Talsi" - vēlas cīnīties tikai par uzvaru, ceturtdien notikušajā preses konferencē pastāstīja norvēģu sportists.

Kā ziņots, Estbergs pašlaik ieņem ceturto vietu šīs sezonas Pasaules autorallija čempionāta (WRC) kopvērtējumā. Ja ikdienā norvēģis startē ar "Ford Focus WRC" automašīnu, šoreiz viņš trasē dosies ar "Mitsubishi Lancer Evo X", turklāt pirmoreiz karjerā startēs N4 klasē.

"Esmu priecīgs būt Latvijā. Pagaidām gan neesmu daudz redzējis, tomēr līdz šim man patīk viss," stāstīja pilots, kurš šoreiz brauks "MML Sports - ASRT" komandas sastāvā. "Līdz šim esmu apmierināts ar automašīnu, un MML komanda man palīdz. Man gan nav ar ko salīdzināt, turklāt šī automašīna ir gandrīz divreiz lielāka par manu "Ford Fiesta". Nav viegli pārslēgties, tomēr uzskatu, ka tāpat spēšu braukt ātri."

Kā atklāja Estbergs, pirms iekļūšanas WRC viņš rallijā braucis tikai ar "Opel" un "Volvo" markas automašīnām, tāpēc nav startējis N4 klasē.

"Zinu, ka daudzi braucēji šeit ir ātri un līmenis būs augsts, tāpēc man būs nepārtraukti jābūt gatavam," Estbergs atzina, ka sacensībās ne brīdi nedrīkstēs zaudēt koncentrēšanos. "Tomēr, ja jau atbraucu no Norvēģijas, tad vēlos šeit cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru."

Šosezon rallijs "Talsi" atkal būs "Čempionu sacīkstes", sacensībās piedaloties arī Latvijas čempionam N4 klasē Andim Neikšānam, kā arī Lietuvas un Baltijas čempionam N4 klasē Vītautam Švedam, kurš kļuva par "čempionu čempionu" pērn, kad pēdējā ātrumposmā spēja apsteigt Neikšānu. Tāpat piedalīsies Igaunijas čempions šajā grupā Kaspars Koitla un Krievijas čempions Dmitrijs Tagirovs.

"Pērn braucām labi, tomēr zemē bija palikusi veca ceļazīme, kuru pat nevarēja redzēt. Uzskrējām uz tās, un nācās izstāties no cīņas par uzvaru," pagājušo gadu atcerējās Neikšāns. "Tas ir rallijs, un var notikt ļoti daudz kas. Cerams, ka šogad šādas situācijas neatkārtosies."

Par saviem galvenajiem konkurentiem gaidāmajā rallijā Neikšāns nosauca Estbergu un Jāni Vorobjovu.

Kā ziņots, šosezon Neikšāns izbaudījis braukšanu gan ar "Mitsubishi Lancer Evo" automašīnu, gan ar "Subaru Impreza STR12" rallija automašīnu "Rally Class" seriālā WRC ietvaros, gan arī bijis stūrmanis. Talsos viņš atgriezīsies ierastajā "Mitsubishi" automašīnā.

"Gatavojoties Talsiem, sapratām, ka, atgriežoties pie "Evo", jābrauc pavisam citādi," Neikšāns stāstīja, ka pāreja no vienas automašīnas uz otru nav viegla. "Tomēr nu jau esam pieraduši un visam vajadzētu būt labi."

Tikmēr rallija organizators Raimonds Strokšs stāstīja, ka šoreiz visas pūles bijušas veltītas spēcīga dalībnieku sastāva nodrošināšanai. "Ieguldījām lielas pūles un spēcīgu konkurenci savācām pat ar uzviju. Šogad šis bija mūsu galvenais uzdevums."

"Rally Talsi" norisināsies 12. un 13.maijā Talsos un Talsu apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!