Foto: Baumanis Motorsport
2014.gada Eiropas rallijkrosa čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Jānis Baumanis jauno ziemas seriālu "RalyX on Ice" gatavojas izmantot gan kā treniņus gaidāmajai sezonai, gan cīnīties par uzvaru ar prestižās "SuperCar" klases braucējiem.

Šajā nedēļas nogalē, 7. februārī, Heljas trasē Zviedrijā startēs jaunais ziemas rallijkrosa sacensību seriāls "RallyX on Ice" un Latvijas pilots jau no pirmā posma plāno iesaistīties cīņā par uzvaru.

"Heljas trasē pagājušajā gadā uzrādīju ļoti labus rezultātus, un trase man ir pazīstama," saka Jānis. "Eiropas čempionāts notika vasarā un tad braucu ar priekšējās piedziņas automašīnu, bet sniegs, ledus un pilnpiedziņa prasa pavisam citu braukšanas manieri. Neraugoties uz to, ceru kāpināt pērn uzņemto tempu un būt ļoti ātrs, jo arī "RX Lites" automašīna man ir labi zināma. "RallyX on Ice" man būs jauna pieredze un galvenais uzdevums ir gatavoties vasaras sezonai, tomēr katrās sacensībās vēlos būt maksimāli ātrs un, protams, kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Domāju, ka arī konkurenti līdz ar zaļās gaismas iedegšanos pilnu sparu metīsies cīņā par uzvaru un mūs gaida interesantas sacīkstes."

Sestdien seriāla pirmajā posmā, Jānim Baumanim pretī stāsies pieredzējuši rallijkrosa braucēji, tostarp arī pasaules rallijkrosa čempionāta dalībnieks Andreass Bakerūds, savukārt nedēļu vēlāk, 13. februārī, dalībnieku pulku kuplinās arī Reinis Nitišs, divkārtējais pasaules rallija čempions Markus Gronholms un zviedru rallija leģenda Tomass Radstrēms.

Pirmo "RallyX on Ice" posmu Nitišs izlaidīs, jo startēs Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā Latvijā "Rally Liepāja", kas notiks vienlaicīgi ar rallijkrosa sacensībām.

Kopumā "RallyX on Ice" seriālā notiks trīs posmi, un tā uzvarētājs kļūs zināms marta vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!